Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 10M körül új családi utazóautó?

10M körül új családi utazóautó?

Figyelt kérdés
Kia Sportage, Skoda Karoq, Opel Frontera, KGM Korando, Ford Kuga, Suzuki Scross? Vagy kínai (Chery, MG)? Melyiket vagy melyiket ne? És miért?

máj. 6. 08:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

Utazóautó nálam autópályás használatot feltételez, autópályán meg fontos hogy ne egy magas tégla legyen az autó formája, hanem áramvonalas legyen, te meg csak suv-okat írtál. Ráadásul a Sportage és Kuga még hagyján, de a többi mind kis kategória, csak emelt változata, nem a szó szoros értelmében vett kényelmes utazó autók, na persze, ma már egy Corsa is az egy zsigulihoz képest, de azért na. Példa az S-Cross, jó autó, de egy olcsó, kopogó műanyagos, papír könnyű ajtós olcsó (de jó) autó, igaslónak ideális de nem utazónak. Értem hogy 10 millióba nem fér bele egy Superb/Passat de azért picit túllépve, egy Octavia már reális lehet, ami egy áramvonalas, hatalmas csomagtartós, hatalmas lábteres, csendes, masszív és takarékos autó, ha a józan észt figyeljük, jelenleg nincs jobb autó.

Egyébként meg i30 és Ceed is belefér, ráadásul a Ceedet most váltja le a kia K4 szóval biztosan lehet kapni jó áron a kifutó szériát. A Focus is jó utazó, minőségi, áramvonalas, takarékos a dizellel, és 1 éves hibrid Corolla kombit is kapni 10alatt (az 1 éves autó még új, garanciális meg minden, nyilván számít mennyit futott ki és jól használta és az állapota) amely autópályán is keveset fogyaszt ha nem 140-150 a tempó. Nem rég voltam egy ilyennel Ausztriában, sok országut is volt benne meg sok 110es korlátozás, így 5 alatt evett.

máj. 6. 09:10
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Azt mondanám én is amit az 1. A fenti márkák ésszerűek a megbízhatóság szempontjából, kivéve a kínaiak, én azt nem vennék. Én Skoda-t vennék, de biztos nem Karoq-ot ami tolja maga előtt a levegőt, meg úgy kb mindent, ami az útjába kerül. Valami normál méretű, gazdaságosabb modelt.
máj. 6. 13:27
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Skoda, vagy kínai. Esetleg még Renault Captur, ha belefér a keretbe. Többit felesleges nézegetni szerintem.
máj. 6. 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Ha tágas, kényelmes, gyors, viszonylag olcsó autót keresel, akkor érdemes tesztvezetésre elmenni.

Két hónapos tesztelés, keresgélés, 6 autó összehasonlítása után, az előzőekre figyelemmel én ezt választottam:

www.youtube.com/watch?v=NTNMf9Gvgek&t=1261s.

máj. 7. 08:20
 5/14 anonim ***** válasza:
máj. 7. 08:23
 6/14 Morzsi007 ***** válasza:
59%

Ha tetszik a forma ennyiért újonnan a Suzuki S-Crosst ajánlanám. Családban van egy és néha vezetem. Én eleve nem szeretem a magasabb, SUV féle kocsikat, nekem egy sportosabb keményebb futóműves autóm van, ennek fényében írom le tapasztalataimat vele kapcsolatban.

2024-es évjárattal, talán 129 Le, manuális váltó. Ami tetszik benne, könnyű vezetni, kényelmes, viszonylag csendes 90-110km/h-es tempónál, gyorsabban nem igen mentem vele (130 felett már magasabb szélzaj, ha jól emlékszem), kisebb úthibákat jól kezeli és a turbónak köszönhetően meg is tud indulni méretéhez képest. Nem lesz gond az előzés. Ami nem tetszik, a visszajelzések elmaradnak, olyan, mintha nem lenne kapcsolat az úttal, ez csak akkor lényeges, ha valaki sportosan vezetné mindig, vagy ehhez van szokva, a kanyarokba nem kell túl gyorsan belemenni, mivel magas és a futómű inkább puha, de legalább hosszabb távon jobb a komfort érzet. Adaptív tempomat teljesen jól működik. Tesztvezetést ki lehet próbálni.

máj. 7. 09:38
 7/14 Morzsi007 ***** válasza:
74%
Még annyit, hogy a zene egész jól szól, főleg a jobb minőségűek. Vezeték nélküli Carplay tökéletesen működik, mobil app az autó pozícióját mutatja, távolról nyitás-zárás, üzemanyagszint és még pár infó ellenőrizhető.
máj. 7. 10:58
 8/14 anonim ***** válasza:
91%
Ha utazóautó a kérdés, akkor inkább kombikat néznék SUV helyett. 10 millióba újan nem sok fér bele. Ha a név nem zavar, akkor nézd meg a Dacia Joggert, elég nagy, és kényelmes is. Nekem régebbi MCV van, de azt már nem gyártják. Meglepően jók az új Daciák.
máj. 7. 14:58
 9/14 anonim ***** válasza:
14%

Suzuki meg a sportos futómű. XD

máj. 7. 16:58
 10/14 Morzsi007 ***** válasza:
31%
???
máj. 8. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Tudnátok jó utazó családi kombit ajánlani?

Fontos, hogy tudjak zenét hallgatni és halljam a családot hátul, jelenlegi autómat azért adtam el, mert csalódás volt a bmw e46 után ami felett sajnos eljárt az idő...Keret maximum 2,5-3 milla.Főként város lenne a napi használat, havi 1-2 100-150 km táv család.Soda...

Kényelmes, utazóautónak mit választanátok?

Kényelmes, legyen jó vezetni, legyen benne azért erő is hosszú utakra ti milyen utazóautót választanátok amolyan granturizmo stílust? Nekem ha már 150km után frissen tudok belőle kiszállni az elég..Nincs ilyen teszt hogy melyik autóból jó kiszállni 150km után? A...

Milyen kényelmes, megbízható autót vegyek 1 millió ft alatt?

Klíma, elektromos ablak, kényelmes ülés, esetleg tempomat legyen benne. Napi használatra kisebb távokra, havonta párszor hosszabbra is. Megbízható, könnyen szervizelhető technika sem hátrány. Japán, illetve VW konszern autókban gondolkodom leginkább, de jöhet más bevált autóról is vélemény.

Milyen elegáns utazóautót ajánlanátok 6 millió forint körül?

Sziasztok! Jelenleg egy 2000 res dizel autóval járok, ami kéziváltós. Mivel elég sokat utazok hosszabb távokat mert a munkámmal jár, és gyakran megyek ki ügyfelekhez, valami olyan autót keresek amivel jobban lehet haladni az autópályán, automataváltós, és nem egy golf...

Cirka 1,5 millióért milyen megbízható utazóautót lehet venni, ami jól is néz ki?

Napi szinten 100 km-t vezetek és fontos lenne egy megbízható de jól is kinéző (sportosabb szedan/kupé/hatchback kasztni) autó. Nyilván nem azt akarom, hogy 5 évig csak a kötelező olajcserére költsek, de egy vásárlás utáni nagyszervizt követően szeretném, ha...

Adott egy Nissan Primera, tipikus korabeli utazóautó, valós lehet?

Ezt 100% hogy tekerték, vagy törve volt? Nehezen hiszem hogy 10 év alatt csak 61 ezret futott... Lekérdeztem, immár 3. tulajtól eladó. Valami biztos van vele?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!