Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Időnként le kell cserélni az...

Időnként le kell cserélni az autós mentődobozt újra amiben frissek a lejáratos dolgok?

Figyelt kérdés
Vagy igazából le kell de úgysem cseréli senki? Nem akarok feleslegesen pénzt kidobni.
máj. 6. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
máj. 6. 08:58
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Pár évente le szoktam cserélni, ha lejár. Aztán otthon lehet használni, ami benne van. Ez kis tétel már az autó fenntartásában.
máj. 6. 09:03
 3/11 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
93%
Le kell cserélni és a 2010-es években volt is egy időszak amikor erre utaztak a rendőrök közúti ellenőrzéseknél. Egy ideje nem hallottam arról, hogy nagyon néznék.
máj. 6. 11:17
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem feltétlenül kell újat venni. Az érvényességnél nem az számít, hogy mi van a dobozra írva, hanem ami a benne lévő kötszereken lévő érvényesség a lényeg. Elviheted egy gyógyszertárba, és felfrissítik a tartalmát.
máj. 6. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:
13%

3.

Persze mivel már nem kötelező tartozék ilyen szempontból. Csak akkor vesznek elő, ha segítened kéne, de nincs mivel.

máj. 6. 19:04
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
5# ne beszélj már butaságot! Hogy ne lenne kötelező.
máj. 6. 19:55
 7/11 anonim ***** válasza:
81%
Ket dolog kotelezo, az elsosegely doboz meg a haromszog.
máj. 6. 20:07
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Én már azt sem értem, hogy miért jár le a jódpárna szavatossága. Ötven év múlva is fertőtlenít. [Amikor divatba jött lejárati dátumokat írni a termékekre, egy időben a tartósító szereknek, sőt még a sónak is volt lejárati dátuma. Néztem is, hogy ha a tengerek visszahúzódása után kibírt kétmilliárd évet, miért pont másfél év múlva fog lejárni róla a gar...]
máj. 6. 20:24
 9/11 b1812567 ***** válasza:
86%

Elvileg cserélni kellene, ami lejárt benne. Ugyanakkor balesetnél az életmentéshez a lejártat is ugyanúgy tudod használni. (A sterilitás jár le. Pl. erős vérzés csillapítására koszos rongyot is használhatsz, ha az van kéznél. Az a fontos, hogy az életet mentsd, majd később telenyomják antibiotikummal úgyis.) A kisebb bibik ellátása meg nem a legsürgősebb egy közúti balesetnél.

A rendőrség sem foglalkozik a lejárattal régóta.

Másrészt ezek az egyszerű kötszerek nem drágák, szóval aki nem felejti el, időnként frissítse.

Harmadrészt, ma már sok olyan eszköz, szer van ami adott esetben jóval hatékonyabb a szabvány doboz tartalmánál. Ha valaki fontosnak tartja hogy segíteni tudjon, érszorítótol a véralvadást gyorsító szerekig sokmindennel kiegészítheti azt laikusként is.

máj. 6. 22:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Régen a doboz nem lehetett lejárva, ez változott meg arra, hogy már nem számít a dátum, csak tartalmazzon mindent.
máj. 7. 03:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Autós deréktámaszt keresek, milyet vegyek?

Vettem egy Ford Focust (2014) és elég sokat mennék vele. Pár óra alatt kiderült, hogy fáj benne a derekam, de nincs benne gyári deréktámasz. Milyen megoldások vannak? Tudok utólag beszerelni vagy venni valamit? Nézegettem autós deréktámaszokat, háát, elég sokféle van,...

Hogy váltsak autós iskolát?

Jelenlegi autos iskolámból elszeretnék menni, mert nem valami jó a kommunikáció ott az emberekkel ( azt mondják keresnek, de nem keresnek aztán hónapok után rákérdezek és el vagyok felejtve), tehát lépésről lépésre hogy tudnék átmenni másik suliba? És a másik sulit ha...

Budapesten miért teszik tönkre folyamatosan az autós forgalmat?

Olyanok válaszát várom akik gyakorlatban is használják ezeket az utakat és nincs megelégedve vele. Olyan helyekre raknak buszsávokat ahol szinte soha nem látok buszt szűkítik a két sávos utakat egy sávra és dugókat gerjesztenek.

Melyik autós videóban hangzik el az alábbi párbeszéd? Sturcz Anti hangját ismerem fel a kérdezőben, de nem találom sehogy...

"- Ugye van a precíziós vezetés, a kaszkadőrködés, a driftversenyzés, valahogy helyezz már minket képbe, hogy te igazából mi vagy, amikor kormány mögé ülsz? - Hülye."

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!