Eladtam az autóm, de még mindig látom a nevemen?
Van egy ismerősünk aki autókkal, alkatrészekkel kereskedik.
Hirdettet egy kocsit. Lebeszéltük, megvettük. Ezzel eddig nincs is baj. A nevemre került.
Viszont ő megvette az én autómat. Egy kft a vevő. Biztosító fele beküldtem az adásvételit, elfogadták.
Viszont ami nekem érdekes, hogy benn voltam ma a kormányhivatalba, bejelentettem, hogy eladtam. A nő mondta is, hogy igen látja, az eladó is jelentette.
Ennek ellenére, ha belépek a DÁP-omba, ott van mégmindig az "autóim" között.
HA már át lett írva, szintén cégnévre, akkor mégis miért látom még?

válasza:

válasza:Majd helyre jön, kell idő mire frissülnek az adatok, nem megy azonnal.
Feleségem autóját március elején vittük bontóba mert motorhibás volt és iszonyat drága lett volna a javíttatás még egy bontott motorcsere is, és maga az autó sem ért már semmit szinte, nem beszélve arról hogy műszakira nagyon sok egyebet mg kellett volna már csináltatni. Szóval odavittük, leadtuk, megkaptuk a papírokat meg a rendszámot hogy akkor végleges kivonás kerüljön le a nevéről stb... és kalap. Persze ez simán ment nem volt semmi baj, minden tök jó volt. Pár héttel később vettünk egy másik autót, feleségem nevére került biztosítás minden rendben ment, nem látták az előző autót már a nevén meg nem is szarakodtak ezzel. De a DÁP-on még 2 héttel ezelőtt is még ott volt az autó, viszont JSZP-n néztük a rendszámot ott már nem létezett tehát ki lett vonva meg minden de DÁP-on az adatom még valahogy nem futottak át.
A leadott autója még nem lett bezúzva de amikor voltam ott alkatrészért haverom autójához kb 1 hete akkor még láttam ott a sok kupac roncs autónál a feleségem régi autóját kissé hiányosan már de még ott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Tavalyi évben 11 volt a nevemen megvedtam, pár hét nem tetszett eladtam mind kismértékű ismerős azt mondta nem jó ötlet mert rám szál a nav valóban?
Az a gond, felmerült valami problémás ügy ezzel kapcsolatban, de most nem tudok belépni az ügysegédre, mert fejből nem tudom az adatokat, és szeretnék időt megtakarítani vele, hogy tudjam mire érdemes rámenni. Vagy inkább jobb telefonon hívni valami számot?
(Vagyonszerzési illetékre gondolok, tavaly fizettem be)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!