Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell vezetni Skoda...

Hogyan kell vezetni Skoda Fabiát? Miért nem tudom vezetni? Mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

Most kaptam meg a jogsimat, és amikor a jogosítványt csináltam, akkor Fiat autót vezettem, amit elég profi módon tudok vezetni, hiba nélkül. Most viszont van otthon egy Skoda Fabiánk, és elmentem vele az üzletbe, de nem értem, mit csinálok rosszul, vagy hogyan is kellene ezt az autót vezetni.

A Fiatnál, ha 1-esben van és felengedem a kuplungot, akkor az autó egy alap sebességgel elindul anélkül, hogy gázt kellene adnom. Sőt, a többi fokozatban is szépen ment egy adott sebességgel anélkül, hogy külön gyorsítanom kellett volna.

Na de a Skoda valamiért teljesen máshogy működik. Amikor felengedem a kuplungot, rögtön bedöglik az autó, és nem értem, mit csinálok rosszul mert lassan engedem fel. Hogyan kellene gázt adnom neki, és pontosan mit kellene csinálnom?

Valahogy végül elindultam, és a fokozatváltás meg a többi dolog nem okozott gondot. Viszont amikor dombra értem, vagy hatszor lefulladt az autó, mert egyszerűen nem tudtam rendesen elindulni vele. A másik autót komolyan úgy tudom vezetni, mint egy profi, még dombon is, de ennél úgy érzem magam, mintha újra a nulláról tanulnék mindent.

Keveset tudok az autókról, mert eddig nem igazán érdekelt a téma, de most szükségem van rá, hogy megtanuljak rendesen vezetni. Magyarázatra lenne szükségem, mi lehet a különbség a két autó között? Vagy hogyan is kéne csinálnom? Meg mi másra kell odafigyeljek?

jún. 3. 15:00
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ja amúgy öregebb autó.
jún. 3. 15:01
 2/21 anonim ***** válasza:
66%
Na pont az ilyen esetek azok, amikor nem kellett volna még jogosítványt adni neked. Ha ennyire nem tudsz egy autót kezelni, akkor nem lett volna szabad téged rászabadítani a többi ártatlan emberre!
jún. 3. 15:30
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

A Fiat motorja feltehetően erősebb alapjáraton és ha újabb típus, akkor valószínűleg van benne okosság, hogy emeli az fordulatszámot, amikor engeded a kuplungot.

Gyakorolni kell.

jún. 3. 15:30
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Minden autó mas egy kicsit. Máshogy fog a kuplunk, más az ereje. Gyakorolj, majd ráérzel.
jún. 3. 15:32
 5/21 anonim ***** válasza:
54%
Hogy sikerült neked jogsit szerezni? Édesistenem, ilyenekkel megyek egy úton?
jún. 3. 15:58
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Több gázt adsz neki. Újabb autók indulnak kuplungra. De általában ahogy emeled a kuplungot, úgy adod a gázt. Gyakorlás kérdése, csak meg kell szoknod.
jún. 3. 16:06
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Gázpedál tudod, pörgetni kell kicsit jobban. Ne félj, nem harap......... :). De most komolyan erre kérdést kiírni ide? Azért fullad le mert simogatod. Nem olyan bonyolult dolgok ezek.
jún. 3. 16:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
10 éve vezetek, ha számomra új autóba ülök, furcsa elsőre. Aztán gyorsan meg lehet szokni. Gyakorolni kell.
jún. 3. 16:18
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm #3-nak és #4-nek a normális választ, még mindig szívesen fogadok bármilyen tippet, ha valakinek van.

A többieknek pedig azt írom: nézzetek magatokba! Azért van annyi olyan ember az úton, aki nem tud vezetni, mert ti léteztek. Egy egyszerű kérdést kérdeztem, mert fingom sincs az autókról, és az autósulis autó úgy ment a kezem alatt, mint az olvadó vaj.

Szóval nézzetek magatokba, mert miattatok félnek az emberek kérdést feltenni és tanulni. Én mindig tanulok, mert nem vagyok tökéletes, de ki az az elején? Ha még mindig vezethetném azt az autót, amin tanultam, akkor nem lenne gondom.

Remélem, megmarad nálatok ez a mentalitás, aztán olyanok lesztek a fiaitokhoz, mint az apám, aki ugyanúgy lekezelően és barbár módon viselkedik, mint ti. Azért is írtam ide a kérdést, és nem tőle kérdeztem meg a dolgokat.

Ott lenne a probléma, ha nem kérdezném meg, és úgy mennék az utakra, de én TANULNI AKAROK. Szóval mehettek a büdös búsba, mert épp annyi erőfeszítésbe került volna 2 normális mondatot leírni és segíteni nekem, mint 2 olyan mondatot írni, amiben utálkoztok. Ha annyira akartok változást, akkor írjatok petíciót amiben egy autosuli során 3,4 különböző autóval tanuljanak a diákok és nem egybe mert minden mást tudok az összes szabályt betartottam, de ez más autó.

jún. 3. 16:22
 10/21 A kérdező kommentje:
A többi válaszolnak is köszönöm aki segít/segített!
jún. 3. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az 1.4 es benzines skoda fábiámban a víz szivatyúnál kifojik a víz, hogy lehetne meg csinálni?

kb 1 honapja volt hengerfejes az is othon lett megcsinálva és el felejtetünk pár lemez alkatrészt viszarakni ami a a hengerfej csavarokkal volt rögzitve és igy utolag már nem lehetett. és ugy van megoldva hogy a szivatyu ra van rá rögzitve a motortarto bak és még azok...

Ezt meg lehet csinálni itthon is?

Mielőtt vádolnátok Aug 11.-én megy szervízbe a kocsi (igen, sajna ennyire zsúfolt akihez járok, már 2 hete foglaltam ezt az időpontot.) Adott egy 2001-es keveset futott Fabia ferdehátú 1.4 75 ló benzines. A hiba a következő minap voltam vásárolni minden fasza tolom a...

Van egy 1978-as Skoda 105s autónk. Hamarosan feleslegessé válik. (műszaki még fél évig érvényes) Érdemes felújítani és oldtimer autót csinálni belőle?

40 éve teszi a dolgát de azért lenne mit javítani rajta. A tank elég rozsdás cserélni kéne, a kormánynál iszonyú nagy a holtjáték. Van egy horpadás is a kerék felett. a gumik is repedtek. Utángyártott kipufogó került bele.Ezeken kívül minden eredeti benne összesen...

Van egy Skoda Oct.2 fl.combi 1.6TDI-vel, és mikor le cseréltem az alap lengéscs. És rugókat állítható lengéscs-ra, akkor nem sokkal később el kezdte...

Ez csak akkor jött létre, mikor ki cseréltem a régi stab. rudakat. Nem tudom mi lehet a gond vele. Először azt hittem hogy a csuklók az autóban, de azok ki lettek cserélve és az után is csinálja . Esetleg valami ötlet?

Mit lenne èrdemes csinálnom?

Van egy Skoda Fabiam, 1.2 6v HTP.Nyelestengelycsapágyas lett.Vegyek komplett váltót Bontottan, vagy cserèltessem a csapágyak?Mert úgy hallottam, hogy egy csapágy csere sem olcsó.Kb 1árban van a bontott váltóval.Igaz ez?A megmondó embereknek azt üzenem, hogy nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!