Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha lemerült az akkumlátor az...

Ha lemerült az akkumlátor az autóban, akkor utánna még meg lehet benne bízni?

Figyelt kérdés
Lemerült az akksi a kocsimban ma. Rajta hagytam a világítást… igen tudom, béna hiba🫠. Jövőhéten utaznánk, elég messzire. Külföldre. Szerintetek? Mit csináljak? Nézessem meg? Természetesen feltöltöm. Bebikáztuk, úgy tudtam vele haza jönni.

jún. 3. 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Töltsd fel aztán , másnap mérd meg hogy tartja e az áramot.
jún. 3. 16:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen fel kell tölteni az akkut, ne csak úgy hogy autó beindítva és mész vele valamennyit az lófitty.

Ha teljesen fel van töltve az akku akkor egy éjszakai állás után érdemes kapocs feszültséget mérni még indítás előtt lehetőleg semmi fogyasztó ne menjen ami nem szükséges, és ha nagyjából tartja a töltöttséget akkor nem lesz gond.

Mint írtad világítás maradt rajta az szívta le, ez még a jobbik eset mert tudod mi volt a gond, legközelebb majd figyelsz erre. Egy indító akkunál teljes lemerülés egyszer még nem probléma de 2-3 ilyen eset már kinyírhatja az akkut.

jún. 3. 17:00
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Igen, meg lehet benne bízni.
jún. 3. 17:06
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
50-50. Ha egy bizonyos feszültség alá csökken az akksi, akkor az onnantól nem fogja tartani a töltést. Ezt csak kipróbálással lehet kideríteni, fel kell tölteni az akksit teljesen, aztán magára hagyni pár órára. Ha pár óra után beindul vele az autó, akkor helyreállt benne a kémia, működik rendesen, megbízható. Ha nem, akkor nyilván csere. Vagy ha van rá idő, akkor guruljatok be egy autószervizbe és kérjétek meg őket, hogy terhelővillát tegyenek rá. Ne csak feszültséget mérjenek, ez fontos, hanem konkrétan terhelővilla legyen, mert csak az mutatja ki. Ez egy pár másodperces művelet, szóval ha kellően jófejek akkor ott helyben ki is szalad valaki segíteni, tán még pénzt sem kérnek érte, de azért csúsztass egy kis kávépénzt.
jún. 3. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha pár nap állás után is indít, akkor menet közben ettől nem fog megállni alattad az autó. Én rámérnék terhelővillával. Ha a gyári indítóáram legalább kétharmadát tudja, akkor én nem izgulnék.
jún. 3. 19:37
 6/11 T. Feri ***** válasza:
Töltsd fel, és ha indul a kocsi, akkor jó. Ha a következő nap is indul, akkor bízhatsz benne.
jún. 3. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha ezért merült le akkor semmi gond.

Nem cserés

jún. 3. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Meglepően jól szokták bírni. Mivel az ólomsavas akkukat csak 1/10 töltőárammal lehet tölteni ezért veszteségekkel együtt legalább 12 órát kéne autóznod vele feltöltsön, ez képtelenség. Úgyhogy marad a töltő, 12 órára minimum. Aztán pár óra pihentetés után rá kell tenni egy 55W-os autólámpát 10-15 másodpercre és utána kell mérni feszültséget, ha 12.6 vagy 12.7V akkor gyakorlatilag vadi új.
jún. 3. 20:55
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

Te hibáztál, nem az akksi.

Ez nem olyan, mint, hogy "egyszer félrek/rt a csajod, akkor újra fog"...

jún. 4. 07:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen.

Ha esetleg mégis szar az akku, akkor külföldön is be tudod bikázni vagy tudsz venni bele egy újat.

jún. 4. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

BMW E39, teljesen lemerült hogy lehet kinyitni?

Valaki segítsen, nagyon szépen kérem, mert be fogok ebbe már kattanni! 😔

Elektromos autóban a kicsi akkumlátor le tud merülni?

Parkolobol kifele tapasztaltuk hogy bem indult az autó, pedig fel volt töltve. A szerviz kijött és megbikázták a kissebb akkumlátort ami az elektronikáért meg az inditasert felel azt hiszem, es utána indult. Vasarlaskor mondták hogy a kicsi akkumlatort nem kell tölteni...

Az autóm akkumlátora lemerült hogy töltsem fel?

Bosch akkumlátor S3 013 van akkumlátor töltőm, de nem tudom hogy kell levenni az akksi tetejét hogy megnézzem a desztilált víz elég e benne... meg úgy tudom töltsénél szabadon kell hagyni. ill lehet az autóban tölteni ,úgy hogy nem veszem ki az akksit? Bmw 530 d autó

Hány V-ról kezdjem egy teljesen lemerült autó akkumlátor (zselés) töltését?

A szomszédom adott egy akkumlátort, amit már 2 éve nem használt, és teljesen lemerült. A jelenlegi feszültsége 1.41V. A tápom (0-30V) maximum 5A-t tud (0-5 szabályozható) tud, mekkora feszültséget és áramot használjak? Mindenképpen szeretném megmenteni az aksit (nem...

Mi a gond az akkumlátoromal?

Nyáron vettem a swiftembe egy 35ah akkumlátort(hivatalosan ez való bele) Na most tegnap délben által le az autóval, most reggel 9 kor nem indította be az aksi az autót(forgatta párat azt elfogyott a szufla. Na most multiméterem nincs így nem tudok feszültségeket...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!