Rosszul megy a vezetés. Szerintetek váltsak oktatót? Vagy mit csinálhatnék hogy jobban menjen?

válasza:#2
Jogsi nélkül ne járjon ki vezetgetni éjszaka (sem). 🤦
Kérdező, az nem opció, hogy automata váltós jogsit szerezz? Akkor nem kell szüttyögni ennyit, az elindulás annyi, hogy elengeded a féket. 😄

válasza:

válasza:Nem olyan nagy ördöngősség az a váltás. Ne félj tőle.
Ha eleget gyakorolsz akkor teljesen automatikussá válik majd. Észre sem fogod venni. Csak odanyúlsz és csinálod.
Én anno gyerekként szintén alig vártam, h jogsim legyen végre.
Amikor csak tehettem apám autojában "játszottam". Csak beültem és álló motorral váltogattam oda-vissza. Jó gyakorlás volt arra, h a kéz és a láb munkája összeszokjon.
Próbáld ki. Csináld addig amíg teljesen gördülékenyen, könnyen, oda sem nézve nem megy a mozdulatsor. De ne csak rángasd a váltót folyamatosan ide-oda hanem képzelj egy szituációt, hogy mész valahova. Legyen életszerű. Pikk pakk bele fogsz jönni.
Nekem bevált. Az első óra első percében forgalomba vitt az oktató. Nem volt semmi gond.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
sziasztok! alapvetoen oriasi lelkesedessel es motivacioval indultam neki ennek az egesz jogositvany temanak, a kresz vizsgam elsore sikerult is de sajnos miota az orakat veszem egyre inkabb vesztem el a remenyt. Az oktatom alapvetoen rendes, de neha mar ugy erzem, hogy...
Valahol az olvastam hogy Nov.30 és márc 1. között nem lehet motor jogsit csinálni csak a KRESZ részét ez minden autós iskolánál igy van , vagy van ahol lelehet tenni télen is .
Órán minden jól megy. Semmivel nincsen probléma konkrétan tehát a képesség meg lenne de valahogy a vizsgán nem ez látszik meg. Vizsga miatti nyomás végett valószínű ez. Az a kellő figyelem ellaposodik vagy nem is tudom annyira próbálom jól csinálni. Esetleg bármi...
Az van hogy most járok kb a 46. óránál és az 50 lesz a forgalmi vizsga, de kezdem elveszteni a reményt, hogy ebből lesz valaha jogsi. Még mindig figyelmetlen vagyok, van hogy nem veszek észre egy táblát de ezen nem tudom a gyakorlat mit javíthat. Úgy érzem a szerencsén...
Még csak 5 órát vezettem a nulláról,3. Órán már országuton voltunk. Ezzel még semmi baj. A gondom a következő mentünk egy éles kanyarba és nem éreztem biztonságba magam 60-al mentem ő kérte nyomjak még gázt mondtam figyelj nem szeretnék mert félek még kicsit erre...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!