Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek éri meg a kétszeres ár?

Kinek éri meg a kétszeres ár?

Figyelt kérdés
Nézegetem az új Dodge Charger árait, Amerikában a legerősebb változat 18 millió forint környékén alakul, Magyarországon 33 millió körül, de nem tudom, hogy ebben benne van-e az átalakítás, meg a többi intéznivaló ára. Elgondolkodtam, hogy megéri-e a majdnem kétszeres árát az autó, azért ebben az árkategóriában vannak igényesebb, minőségibb járművek is. Meg úgy belegondolva, hogy valaki vesz egy ilyen autót nálunk, mert a Charger a kedvenc márkája, de a tudat, hogy a tengerentúlon feleannyi az ára, lehet kissé lelombozza az embert. Beleül, és azt mondja, hogy jó-jó, de megérte a 33 milliót? Itt tehetősnek kell lenni egy ilyen autóhoz, az USA-ban nem feltétlen, mert egy hétköznapi márka.

aug. 3. 10:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha egy amerikai autót szeretnél, akkor azt onnan ide kell szállítani, a szállítási díjon felül van VÁM ás ÁFA, regadó stb. Valószínűleg egyből itthon nem is tudod forgalomba helyezni, csak mondjuk Németországban, aztán onnan honosítani, valahogy megcsinálni a lámpák európai módon világítsanak, és sárga legyen az index. Sajnos ezek akkora költségek, hogy így megdobja az autó árát.

Szállítás és logisztika: kb. 1,5 – 2,5 millió Ft (tengeri konténeres szállítás az USA-ból, belföldi és európai fuvar, biztosítás).

Vám: 10% (a vételár és a szállítási díj összegére számolva): kb. 2 millió Ft.

ÁFA: 27% (a vámkezelt értékre, azaz vételár + szállítás + vám): kb. 6 millió Ft.

Műszaki átalakítás: kb. 300 – 800 ezer Ft (indexek sárgára cserélése, hátsó ködlámpa beszerelése).

EU-megfelelőségi tanúsítvány (TÜV-KTI) és vizsga: kb. 200 – 400 ezer Ft (az amerikai adatok európai szabványra alakítása, egyedi vizsgáztatás).

Regisztrációs adó: a motor méretétől (hengerűrtartalom) és környezetvédelmi besorolásától függően (nagy köbcentis V8 esetén akár 300 – 500 ezer Ft vagy több).

aug. 3. 10:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Itthon nem divat a Dodge
aug. 3. 10:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Gondolom mert drága. Ha itt is 18 millióért adnának egy hatalmas sedant, jobban vennék.
aug. 3. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Senkinek.
aug. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Javítás után leállt az autó. A kétszeres munkadíj jogos?

Az autónk nem indult. A szerelő átnézte az autót és azt mondta nem kap üzemanyagot. Leszerelte a tankot és kiderült , hogy az ac pumpáról lecsúszott egy cső és ezért nem kapott üzemanyagot a motor. Vissza rakta a csövet és összerakta a többi dolgot,fizettem...

Vagyonszerzési illetéket kétszeresen kell megfizetni?

Vennék most egy 90lóerős 1993as évjáratú opelt. A tulajdonos én lennék (20éves) és az üzembetartó pedig papám (62éves) hogy a kötelező olcsóbb legyen. Ilyenkor kétszeres kell a vagyonszerzési illetékes megfizetni, mert úgy olvastam hogy üzembetartó váltáskor is megkell fizetni ezt az összeget.

Autólízingnél kétszeresen kell fizetni a vagyonszerzési illetéket?

Az adás-vételkor kétszer kell megfizetni az illetéket? A végén, a futamidő lejártakor esedékes illetéket is ki kell fizetni elvileg most. Találtam olyan leírást, hogy kétszer kell, de az autó átvételekor ki kell fizetni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!