Foglalóztam egy használtautót, visszaléphetek még?
Sziasztok!
2 hete foglalóztam egy használtautót, amit Németországból hoztak be, és csak erre a hétre kapott a kereskedő időpontot honosításra, műszaki, eredetvizsga, stb...
Nos, én 200 ezer forintot fizettem foglalóra, és időközben rájöttem, hogy mégsem tartok igényt az autóra. Tudom, hogy bukni fogom a foglaló összegét, de ilyenkor még visszaléphetek? 1-2 nappal a honosítás előtt is akár?

válasza:

válasza:

válasza:Foglalót olyan adásvételi szerződésben lehet kikötni, amiben minden tartalmi elem szerepel. Pl. a vétel tárgya, a vételár, az eladó által ismertetett hibák, stb. Az nem kötelező érvényű, ha csak egy papírt írnak, hogy valami foglaló.
Született ilyen szerződés? Kérj belőle egy másolati példányt. Ha az eladó bármi olyasmit akar, ami nincs ebben a szerződésben, akkor a szerződés nem érvényes és nem te állsz el tőle.
Egyébként akármikor elállhatsz, mielőtt a szerződésben előírtak megvalósulnak. De ha az eladó még nem intézte a hivatalos teendőket az autóval és előtte tudsz szólni, az a legbecsületesebb.

válasza:

válasza:Sajnos így bukod a foglalót nyilván.
De vissza léphetsz

válasza:Ha felhatalmazást adtál, hogy a nevedben forgalomba helyezzék és átírják az autót, akkor küldj egy emailt és SMS-t, hogy visszavonod a meghatalmazást. Indoklásul írjad, hogy elállsz az autóvételtől és lemondasz a foglalóról.
Ha a meghatalmazás érvényét veszti, akkor nem kerül a nevedre az autó és egyszerűbb lesz a helyzet. És nem tagadhatják le, hogy értesítetted őket.
Én legalábbis így tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Ha belegondolunk a Fidesznek ez lehet az utolsó esélye, már ha biztosra akarnak menni. Sok vidéki választókerületben döntő lehet az a pár százalék és országosan 2-3 százezer szavazatot hozhat a Fidesznek. És a felmérések szerint a mi hazánkos szavazók nagy része hajlandó lenne a fideszre szavazni.
Múltkor is visszalépett MZP miatt, most is megcsinálhatná, én örülnék neki...
Én jelentettem fel az apát, még egy éve. Most jutottunk el addig hogy meglett a 99,99%os teszt. Nekem a per után egyből lett párom akivel viszont szeretetben neveljük a kicsit akit a saját apja csak a dns teszten látott. Őszintén idióta voltam hogy mentem utána, de...
Gyerektartást akar kezdeményezni egy többedik együttlét utáni lány, ami pár alkalmas kapcsolat volt. Azt is követeli, hogy, ismerjem el a gyereket. Állította, hogy fogamzás-gátlót szed, hagyjuk a gumit, ne parázzak. Nem kellett volna bevallom belemennem, de a rohadt...
Akárhányszor? Márha engedik. Szóval maga a rendszer ezt nem nézi?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!