Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépjármű javító szerelő...

Gépjármű javító szerelő milyen könyvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Gondoltam megismerkedek a gépjármű mechatronika javító, szerelő szakmával, szeretném magamat beleásni a témába, ezért tudnátok ajánlani ilyen könyvet, van e esetleg olyan ami "kötelező" darab?
szept. 1. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyra értékelem az eltökéltségedet, de lehet hogy jobban jársz, ha beiratkozol egy OKJ tanfolyamra, mert azért alapesetben ez egy több évig oktatott szakma.

Autodidaktra módon is elsajátítható, mint annyi más dolog, de alapok nélkül könnyen belefuthatsz, hogy neked mást jelent ami a könyvben le van írva, mint valójában.

szept. 1. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és gépjármű szerkezettan könyvek közt keresgélj.
szept. 1. 16:29
 3/4 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
Bosch sárga füzetek.
szept. 1. 21:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Itt az a baj, hogy minden kocsi más. Alapvető műszerészeti diagnosztikai dolgokkal kell tisztában lenni, pl multiméter használata, hibakeresés stb. Aztán óvatosan kitapasztalni, hogy a kocsi, hogy működik. Kapcsolási rajzot nem fogsz találni, amúgy meg az elektronika ugyan olyan szabványos relékből meg biztosítékokból ilyesmikből áll mint bármelyik áramkör.
szept. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Nem tudom elfordítani a slusszkulcsot a gyújtásindítóban. Opel Astra H gépjármű, elvileg típushiba ezeknél ez, hogy a zárbetét elromlik. Pótkulcs...

Gondolom 15 év alatt csak elkopott a kulcs és emiatt nem tudom már egy hete beindítani az autót. Bekapcsolt a kormányzár is. Ha megkapom a pótkulcsot a jövő héten a rokonomtól, akkor azzal majd lehet el fog fordulni a zár, vagy a maga a zárbetét tönkremehetett? Már...

Amputálták a bal kézfejemet. Munkát keresek. 50 éves vagyok, végzettségeim így már nem relevánsok. ( Középiskolai érettségi, Autóvillamossági...

Ezekben dolgoztam. Angol alapfok felé haladok. Önképzésre nyitott vagyok. Bármilyen munkát vállalnék. Vannak elképzeléseim, de kíváncsi lennék mások véleményére. ( Nincsenek kapcsolataim, társadalomtól elszigetelve élek.) Köszönöm

Miért van az Üllői úton (és környékén) ennyi autó kereskedő/szerelő?

Ennyire vonzó lenne az az útszakasz? Talán ilyen jó a fekvése annak a területnek, hogy sokan oda költöztették a vállalkozásukat? Esetleg szimplán csak túlgondolom és semmi különös nincs ebben?

Mi most az autószerelő OKJ-s képzés neve?

Tudom, hogy most technikum a neve, de olyan kacifántos nevek vannak és mindenféle járműves, hajtástechika, mechatronika van a tanfolyamok nevében, hogy belezavarodok.. a sima autószerelő, aki foglalkozik olajcserével, javításokkal, kipufogóval, stb., szóval aki...

Miért van az, hogy megrázz az autó gyújtó kábele és nem halunk bele?

Tudományosan legyetek kedvesek alátámasztani! Illetve az lehet-e probléma hogy ha úgy ráz meg a gyújtó kábel, hogy jobb kezem a gyújtókábelen bal kezem meg autó karosszérián (test), tehát áramkört alkot....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!