Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2-es Mazda 6 kombit benzinesbe...

2-es Mazda 6 kombit benzinesben vagy dízelben vennétek?

Figyelt kérdés
szept. 2. 06:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2,5 szivo benzinessel csak es kizärolag
szept. 2. 06:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag benzinest! Ha dízelt akarsz, akkor ne Mazda-t vegyél, mert nem éppen erősségük.
szept. 2. 08:17
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Nem vennék egyáltalán, de ha pisztolyt tartanak a fejemhez akkor benzinest, mert a dízel nagyon sz4r, a benzines is sz4r, a gyűrűk hajlamosak letapadni és zabálja az olajat, persze nem tuti mindegyik példánynál mert alapvetően használati jelleg és karbantartás függvénye, de használt autónál nem lehet tudni, próbakörnél nem derül ki (feltétlen) hogy zabálja-e az olajat. Aztán ugye ott a rozsda, persze kevésbé rohad mint az MK1 de azért rohad ez is.
szept. 2. 09:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont, hogy nem éppen sz4r a benzines. A kategóriában/korban nagyon is megbízható.

Az olajzabálás egy nagyon nagyon gyenge ellenérv. Ez pénzben egy kb nulla tétel (az esetek többségében!). Ezt úgy értem, hogy csak igen ritkán kell teljes motorfelújítást csinálni emiatt, a többi alkatrész miatti javítása pedig 100-200 ezer forintos tétel és 150 ezer kilométer alatt maximum egyszer szokott előfordulni. Ez így arányaiban pedig egy teljesen elfogadható ráfordítás, főleg ha utána nagyon sokat elmegy, még akár nem ideális használattal is.

Itt egyedül a rozsda, ami kérdéses ennél az autónál, az a rákfenéje. De ez sem készpénz, láttam olyat amin szinte alig, meg olyat is ami nagyjából megsemmisült már.

szept. 2. 09:18
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:
Lassan eladóvá válik eddigi legszeretetebb autóm, 2.5 benzines GH 2008 évjárat /2009 Magyarországi első üzembehelyezés, GTA felszereltség. Nincs hólyagosodás, rozsda, alját nézve rozsdafoltok persze igen, de rohadás nincs. Írj privátba, ha érdekel.
szept. 2. 12:54
 6/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Elfelejtettem, ez nem kombi, de nem is 4, hanem 5 ajtós, a legszebb forma és jól pakolható, ha fontos lenne.
szept. 2. 12:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
szept. 3. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Mazda 6 1.8 (2008) első autónak?

Sziasztok! A fiam a fent említett autót nézte ki magának első autónak. Mazda még nem volt a családban, ezért nem ismerjük őket. Mindenképp benzinest szeretnénk venni belőle, illetve neki elég az 1.8-as motor. 50 km-t tenne meg az autóval hetente 2x, azzal járna...

Autó vásárlás előtt állok. Mazda 6 2.2 Skyactiv-ban gondolkozok jelenleg. Akinek ilyen van mik a tapasztalatok? Ha nem ebben milyen hasonló típusú...

Mennyire megbízható? Fenntartása mennyire költséges? Nálam a rendszeres karbantartás az egyértelmű nem is feltétlen ezekre gondolok, hanem általánosan.

A Mazda 6 mennyire rohad?

Le szeretném cserélni az autót és nagyon nézegetem a Mazda 6 osokat olyan 2012 től és mivel eléggé híres arról, hogy nagyon rohad így kissé félek vásárolni. Viszont én azt hallottam, hogy ez inkább csak az első szériára volt igaz és az utána lévők már nem jobban mint a korabeli más autók.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!