Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek igazságos, hogy a...

Szerintetek igazságos, hogy a tölthető hibrid autók zöld rendszámát le kell cserélni akkor is, ha az autót a jogszabály módosítása előtt vásároltam?

Figyelt kérdés
Nem ilyen autót veszek, ha tudtam volna, hogy a szabály megváltozik. A hosszabb kirándulásokon kívül csak elektromos üzemben használom. Mégsem élvezhetem a zöld rendszám előnyeit!

szept. 2. 07:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ez úgy lett volna igazságos, ha a jogszabály érvényre emelkedése után vásárolt gépjárművekre kell alkalmazni (akkor is, ha használtan veszek ilyet). Ez így szerintem visszamenőleges hatályú rendelet!
szept. 2. 07:44
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Mennyit használod elektromos módban? Mert ugye ezért cseréltetik le, mivel sokan megvették, főleg cégek, aztán soha nem töltögették őket.

Amúgy sok értelme lassan nem lesz, mert minden kedvezményt elvesznek.

szept. 2. 07:59
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Alapból egy nem átgondolt elhamarkodott döntés volt ez az zöldrendszámos őrület, mint ahogy az is, hogy csak ez alapján vegyél autót. Hogy ki mennyit megy vele "zölden", az nem bizonyítható és nem is ellenőrzi senki. Valóban nincs sok értelme már.
szept. 2. 08:14
 4/9 Beviz Elek ***** válasza:
68%

Nem a te használati szokásaid miatt kell cserélni a rendszámot hanem mert az átlag nem úgy használja ahogy ez tervezve lett.

Hozni egy szabályt majd utólag változtatni rajta szerintem nem korrekt, de otthon nincs kultúrája az előre tervezésnek és a korábbi döntések következményei mellett való kiállásnak. Az lett volna a korrekt ha időben megadnak egy dátumot ami után a forgalombahelyezések során már sima rendszámot kapnak a plug-inok.

Az angol útadó rendszer erre jó példa.

Amikor azt hitték hogy a dízel mennyire jó, akkor nagyon olcsó útadó kategóriába sorolták őket. Amikor a hybrideket akarták támogatni akkor útadó mentességet adtak. A dízelekről kiderült hogy mégsem olyan jók, de utólag már nem változtattak rajta.

Az elektromosokra ideiglenesen adtak adómentességet de a tavalyi évtől a 2017 utániakra már kell adót fizetni, ez előre kommunikálva volt. Így lett az a vicces helyzet hogy egy 2010-es évekbeli dízel évente £20-40-ot fizet, egy 2017 utáni elektromos £195-öt ami még emelkedni fog a későbbiekben mérföldenkénti díjjal.

szept. 2. 09:14
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Hát de ennyi erővel akkor az Euro 1-es pöfögő dízeleket se tiltsák ki sehonnan, mert annó nem erre vette a tulaj?
szept. 2. 09:22
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Már akkor meg lett mondva, hogy az egész csak beetetés és ez lesz belőle.
szept. 2. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy visszamenőleges. Akkor lenne az, ha utólag kifizettetnéd vele, pl a parkolásokat.
szept. 2. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:

"Hogy ki mennyit megy vele "zölden", az nem bizonyítható"

Dehogynem. Ki lehet olvasni az autó számítógépéből! Én is visszamenőleges jogalkotásnak tartom, de én már ezen nem lepődök meg. Néhány éve már mindenki megbolondult rendesen...

Már leperkáltam a 16 ezer forintot, és fehér rendszámmal járok. Eleinte kicsit szokatlan volt, de a gyöngyházfehér Volvóhoz még jobban is paszzol :-)

szept. 8. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:

8.

Tehát akkor az is visszamenőleges jogalkotás, hogy amikor megszülettem, akkor úgy volt, hogy 60 évesen mehetek nyugdíjba, erre most már nem annyi, hanem 65, és lassan még több is lesz. Nekem jár a 60, mert születésemkor még az volt hatályos...!

szept. 9. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Egy bobber építésnél a rendszám oldalra rakása a jogszabályok alapján lehetséges?

Tehát a rendszámtábla középről a motor kerekének a bal oldalára kerülne nyilván világítással megfelelő dőlésszöggel és nem takarná semmi

Ha a motortérben kék színű vízcsövek vannak, az mennyire buktató tényező műszakin, vagy van erre bármi jogszabály?

Van itthon a ladámhoz egy szett kékszínű szilikon cső és ki cserélném a gyári helyett. Azt tudom hogy birkább rendőrök egy színes szelepsapka miatt is elveszik a forgalmit, de műszakin mi a helyzet, ahol azért szakamberek nézik áz autót? egyébként gyári az egész...

Mit tehet ilyen esetben a rendőr?

Minap beszélgettünk faterral mert megbüntettek a városban valakit akit ismer. Szóval sztori Ha teszem fel látsz egy rendőrt és félreállsz mielőtt igazoltat, mert mondjuk ittál, nincs jogsid stb és csak a kocsiban ülsz, milyen jogcímen büntethet hiszen már csak ülsz...

Hogyan zajlik egy autóban való motorcsere papírozása?

Adott egy BMW e30 318i szeretném benne a motort cserélni egy másik nagyobb motorra (valamelyik motor amivel eredetileg is gyártották az autót). Egyértelműen engedély kéréssel és forgalmi átírással járna ez de mi a pontos menete ennek? Kb mennibe kerülne motor árán kívül ez a művelet?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!