40 éves nőként most tervezem letenni a motor jogosítványt?
50 kilós vagyok, nem túl erős , szerintetek inkább csak A1 jogosítványt csináljak ?
B van

válasza:Én most járok tanfolyamra rutinpályára, vannak vékony csajok, akik nagymotorral mennek, szóval nem lehetetlen, persze nem mindegyikük.
Itt inkább az a kérdés, hogy mire kell a motor. Bemenni az irodába egy robogó is elég, vagy A1, országon belüli utakra A2, hosszabb akár több hetes túrákra pedig már kellhet a nagymotor.
Meg persze atól is függ, hogy milyen fajta tetszik (túra, sport, nagyrobogó, stb)

válasza:Szerintem ha tényleg motorozni szeretnél, csavarogni akkor minimum A2. Viszont ott lehet, hogy gond lesz, mikor majd vizsgán 8-ast kell tolni, nem-e lesz nehéz, egy 160-180 kilós motor?
Én azt javaslom, hogy iratkozz be A2-re, és ha úgy érzed sok, akkor kérheted a módosítást. Nekem is volt kolléganőm, aki korlátlanra ment, aztán visszalépett A2-re

válasza:Én is egy A2-t javasolnék. Móka kacagás egy A1 is a sima Bkatos eszközökhöz képest, de ha tényleg motorozni akarsz, akkor az a 15 paci ami köti az A1-et, az már sokszor kevés lesz.
Ha ráérzel a technikájára, akkor egy pl 300/400-as Ninját, vagy barmi hasonlót vidáman el fogsz tudni terelgetni!
Kapcsolódó kérdések:
Magyar spanyol magyar oda vissza kb 6000km lenne. Mennyire butaság egy 40 éves kocsival elmenni egy ilyen útra?
és egy átengednek-e egy 2000es évek beli autót ugyan ilyen problémákkal?
Az ismerőseim, kollégák nagyon furcsállják, bátor (=őrült) vagyok, hogy nekiállok szerintük. Ennyire rossz ötlet lenne vezetni tanulni?
Egyik ismerősöm egy 1982-es Mazda 323-assal jár, napi szinten. Az autóban vagy 700 ezer km van, motorhoz állítólag nem is nyúltak még. Nem ő szervizeli, de kb sose láttam még, hogy napokat az autója nélkül maradt volna. Kissé furcsa. Vagy ezek a régi japán gépek ennyire strapabíróak lennének?
Most egy G Astrám van de már kezd lepukkanni. Gondoltam veszek egy ilyen magasabb építésű autót. Az tetszik,hogy könnyű beszállni,meg nem akad föl sehol az alja. Éreztem azt is,hogy pattogósabb,billegősebbek is,de nem zavar mert nem szoktam sietni.Szinte csak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!