EURO 4,5,6 károsanyag kibocsájtási norma közül melyik a legkevésbé komplikáltabb?

válasza:

válasza:

válasza:S mennél alacsonyabb az EURO kibocsátási norma, annál öregebb az autó. Azokat meg azért drága fenntartani.
Nem érdemes elavultabb modelleket keresni arra játszva, hogy azok még egyszerűbbek voltak. Régen még pl. sokkal több nemesfém volt bizonyos modellek katalizátoraiban, azokat azért lopják. Ha egy modern autót rendesen karban tartanak és nem használnak extrém körülmények közt nem nagyon lesz semmi gond a kipufogó gáz kezelésével 20-25 évig.

válasza:Remélem erre a kérdésre magadtól is tudod a választ....
Egyébként meg nagyon nem mindegy hogy milyen motorról beszélünk, mert pld egy 8 szelepes 1.2es fiát motor esetén szinte alig van különbség euuro4 és 6 között, egy tetszőleges dízel esetén viszont nagyon nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Van egy Euro 3-as autóm, amin katalizátor kell cserélni. A szomszédomnak meg van egy új Euro 6-os univerzális katalizátora feleslegben. A paraméterei alapján elvileg megfelelő az autómra, méretre is, meg motorra is mert 2000ccm-ig írja, az enyém meg 1,8-as.
Elvittem az autómat műszakira, elhasalt, mert mint kiderült van benne egy B1S1 fűtő áramkör hibakód, illetve a CO is magas. Nem tudtam még a lambda-értékeket megnézni, csak a hibakódokat olvastam ki gyorsan, de konkrétan a működésre nincs hibakód, csak a fűtő...
Úgy tudom kollektíven még semmilyen szabályzás nincs, csak egyes városok bizonyos kerületeiből vannak kitiltva az EU6 illetve EU5 alatti autók. Hosszú távon vajon mi lesz a helyzet? Vagy nem fognak vele foglalkozni, ahogy idősödik a járműpark az emberek mindig egyre...
Ezen kettőn kívül nagyjából ugyanolyan károsanyag-koncentrációt tartalmaz a kipufogógáz mint a benzines autóknál? Tehát amennyiben DPF-el és Adblue rendszerrel van felszerelve egy autó akkor nem is biztos hogy nagyobb a károsanyag-kibocsátása mint egy benzinesnek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!