Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a feltétele a sága villogó...

Mi a feltétele a sága villogó igénylésének? Hol kell kérvényezni? Mennyibe kerül? Hogyan használható?

Figyelt kérdés
2010. dec. 18. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

9. § (1) Nem kell hatósági engedély a figyelmeztető jelzést adó készülék felszereléséhez


a) az út, úttartozék vagy közmű építésére, ellenőrzésére, fenntartására (javítására), illetőleg tisztítására szolgáló járműre,


b) a települési (kommunális) hulladék, ide értve a szelektíven gyűjtött hulladék szállítását végző járműre,


c) a jogszabályban előírt hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladó méretű járműre, és járműszerelvényre,


d) a külön jogszabályban meghatározott mezőgazdasági erőgépekre,


e) a radioaktív anyagot hatósági engedély birtokában szállító járműre, ha annak használatát az engedélyben előírták,


f) a külön jogszabályban megengedett hosszúsági vagy szélességi méretet a rakománya miatt meghaladó járműre, amennyiben annak használatát az útvonalengedély előírja,


g) a közlekedési hatóság jogszabályban meghatározott ellenőrzési feladatát végző járművére.


(2) Az (1) bekezdés e)-f) pontja esetében csak mozgatható üzemmódú (mobil) figyelmeztető jelzést adó készüléket szabad használni, amelyet az adott szállítási feladat végrehajtásához szükséges időtartamra lehet a járműre felszerelni.


10. § (1) Figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésére hatósági engedély


a) a radioaktív anyagot szállító vagy a külön jogszabályban megengedett hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladó járművet rendszeresen kísérő,


b) az elromlott jármű vontatását vagy a közúton elromlott jármű hibaelhárítását rendszeresen végző, valamint


c) a járművek hatósági elszállításához, illetve a kerékbilincs alkalmazása során rendszeresen használt


járműre adható, ha a jármű üzemeltetési célja azt indokolja.


(2) A figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésére engedélyt csak az (1) bekezdésben meghatározott célból üzemeltetett jármű üzembentartója igényelhet.


(3) Ha a figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésének engedélyezése iránti kérelmet benyújtó a figyelmeztető jelzés felszerelését és használatát megalapozó tevékenységét megbízás alapján végzi, a figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésének engedélyezése iránti kérelemhez csatolni kell az ezt igazoló okirat másolatát.


11. § (1) A figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésére jogosító engedély három évre adható, ha a jármű műszaki érvényességi ideje ennél hosszabb, a jogosultság időtartamát azzal megegyezően kell megállapítani.


(2) A hatóság a 10. § alapján kiadott engedély időbeli hatálya alatt ellenőrizheti az engedélyezés feltételeinek fennállását.


(3) A járműre felszerelt figyelmeztető jelzést adó készüléket e rendeletben, az engedélyben foglalt feltételek és a külön jogszabályban meghatározott rendelkezések megtartásával lehet működtetni.


forrás:

[link]

2010. dec. 18. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ennyi
2010. dec. 18. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz kiegészítésként.

2300 Ft a záradék bejegyzése a forgalmi engedélybe az okmányirodában. Ha nem kell Neked engedély, csak bemész az okmányirodába azokkal a papírokkal, melyekkel igazolod, hogy mire kell a figy. jelzés. Ha engedélyköteles tevékenységhez kell. irány a rendőrség. Ott döntenek megkaphatod-e a figy. jelzést. Ezzel az engedéllyel elmész az okmányirodába és kész.

2010. dec. 18. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Springfield01 válasza:

Akkor azt magyarázza meg nekem valaki, mit keres figyelmeztető jelzés (villogó sárga) Futárszolgálat, épületgépészet, gázszerelő, dugulás elhárítón, Magyar Telekomos szervizkocsin és stb...

Mellékesen, (ami már már elfogadott) hogy a FőGáz a Fővárosi Víz és Csatornázási művek kocsijain is rajta van, de ez sem szerepel a rendeletben.

Inkább az első körben felsorolt gépjárműveket szeretném tudni, hogy és mi módon kapnak engedélyt a sárga villogó használatára???

2017. okt. 25. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Ezért kapnak engedélyt:

"a) az út, úttartozék vagy közmű építésére, ellenőrzésére, fenntartására (javítására), illetőleg tisztítására szolgáló járműre,"


Minden olyan gépjármű amely út, úttartozék (pl aknák, aknafedelek, villanyvezeték, villanyoszlop, optikai, hírközlési kábel, lásd: közmű) közműveket ellenőrzi pl.

2018. júl. 16. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Szűcs Árpád válasza:
A futárszolgálat engedélyt kér!! Mivel az értékes árut szállit !
2019. máj. 12. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Szűcs Árpád válasza:
d) *  a pénz- és értékszállítást - személy- és vagyonvédelmi tevékenység keretében vagy pénzügyi szolgáltatást végző szervezet által üzemeltetett - rendszeresen végző, ép ezért is van már majdnem minden Magyar Postás kocsikon is sárga villogó vagyis a Miskolci Magyar postás kocsin már majdnem az összesen van meg egy pár 12tonnás kocsin is van már nekik
2019. máj. 12. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!