12 éves vagyok,2 hónap múlva leszek 13. Néztem a neten
és 13 és fél évestől lehet 50ccm-is motorból
vizsgázni. A kismotor átiratása és kismotor vizsga
szülői hozzájárulással történik?
Figyelt kérdés
Ugy nem lehet hogy szülő tudta nélkül hajtom végre? Igazából nem annyira támogatják az ötletet .
Az ilyen hulyegyerekek miatt van ennyi buta kisgyerek motoron akik semmit sem tudnak a kozlekedesrol
2014. máj. 6. 19:52
12/22 anonim válasza:
Kismotorral csak A1-es jogosítvánnyal lehet közlekedni... Amire te gondolsz az a segédmotor. Midenhez szülői hozzájárulás kell ugyanis nem töltötted még be a 18. életévedet.
2014. máj. 6. 20:11
13/22 anonim válasza:
"Kocsiban is ugyanaz a veszély érhet mint egy motoron szerintem!"
Kocsival még nem estem el betonon és nem tört el a kezem. Motorral már igen.
Bár egy 12 évesnek hiába magyarázom, téged az életnek kell megtanítania hogy a motorozás veszélyes dolog, és a kórház nyomasztó pár nap után.
2014. máj. 6. 20:29
14/22 anonim válasza:
Én azt ajánlom hogy beszéld meg velük. Én is megbeszéltem velük, juniusba töltöm be a 13,5. Egyezzetek meg.
2014. máj. 6. 21:02
15/22 anonim válasza:
"Kocsiban is ugyanaz a veszély érhet mint egy motoron szerintem!"
Csak éppen az nem mindegy ,hogy van e körülötted valami ami megvéd.Mert ha még akármennyire is gyenge,elavult biztonság technikával is rendelkezik egy autó akkor is meg vég valamelyest a kasztnija a motornál meg semmi nem véd a bukósisakon kívül.
2014. máj. 6. 21:20
16/22 anonim válasza:
Na, hogy adja most itt mindenki a szentet "kötelező nélkül nem fogsz közlekedni, az kell hozzá, anélkül nem mehetsz...". Persze, elvileg kötelező rá a biztosítás, még az 50ccm-esekre is, de úgy csináltok, mintha Ti nem járkáltatok volna a faluban/városban vagy horgászni a Simsonnal akár bukó nélkül is.
2014. máj. 6. 22:36
17/22 anonim válasza:
#16: #8-as vagyok. Persze, valószínűleg kocsmábajárós Simsonra, vagy azért hogy elguruljanak a tóig a medvecsapáson, esetleg a határban/ mezőn gyilkolják a gépet, senki nem fog biztosítást kötni. De ha rendesen akarod használni a gépet, nem tudod kikerülni. Nem tudom hogy motorozol-e, de itt Pesten eléggé rá vannak állva a rendőrök. 15 évesen meg főleg lecsekkolnak hogy tuti rendben van-e minden. Nem álszentként beszélek,lassan 2 éve motorozok, eddigi legnagyobb vétségem az volt, hogy jogsi nélkül mentem el a 6 sarokra levő motoros iskolához, mivel saját géppel akartam letenni a rutint.
2014. máj. 7. 09:13
18/22 anonim válasza:
Én vidéki közepes méretű városban élek, viszonylag gyakran használom a motort -és most meg lehet kövezni- biztosítás nélkül. Szerencsémre egyszer sem igazoltattak eddig.
Persze most senkit sem akarok a szabályok áthágására rávenni, csupán megosztom a tapasztalataimat!! Ha nem sajnálnám rá azt a néhány ezer ft-ot, énis kötnék rá.
2014. máj. 7. 11:59
19/22 anonim válasza:
A biztosítást nem a rendőr miatt kell megkötni. Hanem ha bármi balesetet szenvedsz vagy okozol, egyrészt téged vesznek elő mert nem volt biztosításod, másrészt minden okozott kárt neked kell megfizetni, ami könnyen lehet százezres, milliós nagyságrendű, még egy kis robogóval is.
2014. máj. 7. 12:18
20/22 anonim válasza:
én pedig nagy városokba motorozok, igencsak feltünő motorral, igaz, eddig soha nem állítottak meg igazltatni, de van biztositásom, mert 3-4ezer ft egy évre, ebbe nem hal bele senki, ezen a kicsin ne múljon...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!