Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon félek a 650 es nagymoto...

Nagyon félek a 650 es nagymotortól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már megvan a kresz vizsgám A kategóriából,hamarosan megyek rutinra.Azt mondták hogy egy 650 köbcentissel fogok gyakorolni.Én eddig csak egy Simsonnal,meg robogóval jártam.Csaj vagyok,és nagyon szeretnék motorozni,csak remélem az első nap nem fog alólam kiugrani.Levannak ezek folytva?
2014. máj. 12. 15:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincsenek lefojtva, mert akkor nem lenne értelme. Óvatosan kell húzni a gázkart, ennyi. Mindig egy kicsivel többet amíg nem érzel változást a dinamikában.
2014. máj. 12. 15:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. máj. 12. 15:11
 3/9 kata kata ***** válasza:
Ne féljél! Hamar megszokod.
2014. máj. 12. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Milyen motoros vagy? Félne egy mocitól? :) Majd rutin után jót fogsz mosolyogni! :) Meg amúgy lesz oktatód is aki megtanít ! ne izgulj menni fog!

Amúgy valamennyire vannak fojtva ,de nem annyira hogy ne ugorjon ki alólad a gép.Annyira élvezni fogod hogy nedves is leszel tőle !:)

2014. máj. 12. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Aki a rutinon meg tud tanulni motorozni, mehet utána rögtön GP1-re is, megnyeri... A többiek meg esetleg az alapok alapját össze tudják szedni. Ez elég a jogsihoz (sajnos), de, ha jót akarsz magadnak, utána rögtön elmész egy vezetéstechnikai oktatásra. Ezt aztán évente egyszer-kétszer ismételed.

A motor súlyától ne félj, nem számít. Itt egy jó példa erre: https://www.youtube.com/watch?v=T8cLjC_a63c A motor nem fog bedőlni amíg nem szakítod meg a hajtást.

Az erejétől már tarthatsz, ha fakezű vagy. Eleinte úgyis gáz nélkül kell menni, csak kuplunggal, hamar rá lehet érezni.

2014. máj. 12. 16:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Én életemben először mikor motoroztam (leszámítva mikor nagyapám babettáját 12 évesen ellvittem és eltekertem vele legalább 100 métert) egy 650-es Suzuki DR-el mentem. Oké én fió vagyok, de tényleg semmi tapasztalatom nem volt előtte, annyit mondtak, hogy óvatosan a gázzal és nagyon hamar ráéreztem, bár a váltással voltak problémák, de fél óra alatt belejöttem és mindezt terepen. Oké mondjuk 40-el többel szerintem nem is mentem, de közúton mehettem volna, mert éreztem a gépet, csak ugye nem volt jogsi. Szóval ha én 0 motorostudás nélkül 30 perc alatt ráéreztem a dologra, akkor neked is fog menni, bár először biztos fura lesz, hogy nagymotorral mész.
2014. máj. 12. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:

ne izgulj, az oktató motorok olyan ótvar állapotúak általában, hogy csoda ha megy.... Ereje kb annyi lesz mint egy vadabb simsonnak.

Amon én tanultam papíron 80 le volt, gyakorlatban jó ha 30at leadott belőle a tropa kuplungjával és agyonnystölt motorjával.

2014. máj. 12. 17:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Én ER6 kawán tanultam,szerintem nem fosok az oktató mocik ! :) Többet is kipróbáltam,általában állapotra a kisebb gépek voltak nagyon trék...
2014. máj. 12. 22:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 13. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!