Miért kellene a forma 1-es autók hangjának nagyobbnak lennie?
94 óta nézek közvetítéseket, nem egyszer voltam kinn annak idején a Hungaroringen. Hidd el, ez már nem az a Forma 1. Elvesztette azt a régi varázsát. Érdekes, hogy az eggyel idősebb generáció, akik már a 80-as évek közepe-vége óta nézik a futamokat, még inkább ezt mondják.
Majdhogynem azt lehetne mondani, megszokásból nézik az emberek. Annyira túl van szabályozva az egész, hogy a hang a legkisebb (amúgy nem elhanyagolható) probléma.
Emellett én is maximálisan egyetértek azokkal, akiknek a régi hang jobban tetszett. De ennek leginkább élőben van jelentősége, tv-n keresztül régebben nehezen jött át az érzés. Most meg, mire a technika felfejlődött arra a szintre, hogy élvezhető legyen a hanghatás, eltűnt a jellegzetes szívó hang. Kár érte.
# 11-essel maximálisan egyetértek. Én 2001 óta nézek minden futamot, de az igazi FORMA-1 számomra kb a Schumacher-korszakot és az utána lévő pár évet jelentette.
Akkor tényleg megszállottan néztem minden versenyt, időmértőt sőt még a szabadedzéseket is a német RTL-en.
Aztán mostanában ha vasárnaponként épp nincs más dolgom, akkor belenézek, de már valahogy nem hoz annyira lázba.
Ehhez hozzájárolt a motorhang is meg még kb ezer tényező, amit itt most nem sorolnék fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!