Hogy is van ez az Autó adásvételijével?
Már a kérdésed is zavaros, nem lehet elhozni az autót, de a tulaj addig nem tudja az újat hazavinni?
Bár van egy érzésem, hogy beleszaladtál a buta eladóba! Gondolom bement a biztosítóhoz ahol közölték vele, hogy a 2. autóra A1-ből indul a biztosítás, és ezt sokallotta. Majd kitalálta, hogy megírja az adásvételit, de nem adja oda az autót, mert spúr ahhoz hogy kölcsönözzön egyet!
Kitalálta ezt az adásvételis bulit, mert nem tudja, hogy utólag is bejelentheti az eladást, és minden rendeződik mielőtt a csekket megkapná!
Te viszont ne menj bele ilyenbe, mert az adásvételi dátumától ketyeg a fedezetlenségi díj a biztosítónál, ő meg persze az első dátummal fogja lejelenteni. Te meg fizetheted a napidíjat és még autód se lesz!
Lófaszt neki, adod a pénzt, írjátok a papírokat, elhozod az autót, ő meg majd megoldja a közlekedést ahogy akarja!
Ha aláírod az adásvételi szerződést minél előbb megkell kötnöd a biztosítást. Azonkívűl 15 napod van hogy átírasd az autót, ehhez eredetiség vizsgálat, törzskönyv, forgalmi engedély, eredeti adásvételi szerződés és személyi okmányok szükségesek, valamint a biztosítási kötvény száma. Ezeknélkül nem tudod átíratni. Ami még fontos, az illetéki díjak: 12.000 forint a forgalmi + törzskönyv, plusz van amit ezen felül kell fizetni. Ez az összeg függ a kocsi korától / gyártási év/ illetve a teljesítményétől. Ehhez neten vannak fent táblázatok és te is kitudod számolni, hogy felkészülten menj átíratni.
Illetve ha nem íratod át 15 napon belül a lakhelyedhez illetékes okmányiroda küldeni fog neked egy szép levelet hogy amennyiben x napon belül nem íratod át az autót akkor hivatalbol ki lesz vonva a forgalomból és nemtudod/tudjátok használni.
A súlyadót csak 2015 januárjátol kell fizetnetek , az addig az eladót terheli.
/ ja az eredetiség vizsga kb 17.000-25.000 forintig terjed, változó, attól is függ hol csináltatod/
ja és arra is figyelj hogy a szerződést 4 példányban írjátok meg, mindegyiken legyen meg az eredeti aláírás, mindkét fél részéről és két tanu, illetve azok eredeti aláírása.
És ha nem hozhatod el az autót NE írj alá szerződést, csak akkor ha már azzal jöhetsz el tőle!!!!!!!
És figyelj hogy minden oké legyen, azokkal amiket leírtam.
A törzskönyvet és forgalmit mindenképp ellenőrizd, az ő nevén volt-e, és hogy átadta-e neked, illetve az adás vételiből 2 példány a tiéd, 2 példány az ővé!!!!
"fater azt mondta még, hogy lehet, hogy a kötelező miatt, mert ugye a bónuszt nem tudja átvinni (vagy valami ilyesmi) és ezért előbb el kell adnia az autót."
Mintha valami hasonlót írtam volna én is amikor a 2. autó A1-ét emlegettem.
No és erre írtam azt, hogy megveheti előbb az új autót, mert később akármikor elintézheti a bonus átvitelét, és ha már befizetett valamennyi biztosítási díjat, akkor azt visszautalja a biztosító!
Valamint biztos a régi autóval akar még furikázni amíg az újat el nem intézi, de ehhez már semmi közöd! Ha aláírod a papírokat, akkor fizesd ki és hozd el az autót, a többit pedig oldja meg ahogy akarja! Ha pedig ez nem tetszik neki, akkor hagyd ott!
"illetve az adás vételiből 2 példány a tiéd, 2 példány az ővé!!!!"
Egész pontosan az 1-2 példány a vevőé, a 3-4 példány az eladóé!
köszönöm a pontosítást.
bár van olyan vevő aki egy darab adásvételit nem kap és úgy akarja átíratni, utána meg rohangálhat az eladóhoz aki az első eredeti példányt leadta az okmány irodában, mert neki 5 napja van lejelenteni, a második példányt már bemutatta a biztosítónak ahol azt érkeztették és lepecsételték így marad a másik két példány amit esetleg még át tud nyújtani a kedves vevőnek. és okmányirodában dolgozom/tam, találkoztam néhány esettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!