Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi kombit vagy kicsit újabb...

Régi kombit vagy kicsit újabb kisautót vegyek 250-300e körül?

Figyelt kérdés

Friss házas 30 éves srác vagyok, és azért szántam el magam az autóvásárlásra, mert Pest megye keleti szélén lakom, és eddig a Tesco-ba is vonattal jártunk a feleségemmel ("Most enyém a hátizsák, Te meg hozzad az ikeás zsákot" - típusú kirándulások) - egyszóval kénytelen leszek lassan autót venni. A jövőben lesznek gyerekek is - szóval muszáj lesz. Nincs rá sok pénzünk, 2-300.000 Ft a keret rá, de 2 kategória között nem tudok dönteni:

- Kicsit újabb kisautó: Renault Twingo, Mitsubishi Colt, Honda Civic, ezekben főleg a fogyasztási és egyéb fenntartási költségeket szeretném alacsonyan tudni, azért szemezek a kisautókkal (úgyis kis termetűek vagyunk, nekünk még a Twingo is hodály).

- Régebbi kombi: F Astra, vagy valami hasonló, '90-es évekből származó kombi darab, mert a kombival hosszabb családi kiruccanásokat, nagyobb kirándulásokat is tehetünk majd, és jóval biztonságosabb is.

Melyik kategóriával járok jobban hosszú távon?

Első autó lesz, a márka szinte mindegy (olyat keresek, amihez olcsó az alkatrész meg a szervizelést is bárhol megoldják).

Köszi!

2016. jún. 24. 08:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincsenek csodák, ennyiért legfeljebb az lehet a szempont, hogy működjön az autó, és legyen rá legalább egy év műszaki.

Próbálkozhatsz az F Astrával, de nagyon meg kell nézni, milyen a valós állapota.

Közhely, de ennyiért legjobb eséllyel egy Suzukit tudsz venni elfogadható állapotban.

2016. jún. 24. 08:33
 2/5 anonim ***** válasza:
részvétem.
2016. jún. 24. 08:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a duplájáért nézz minimum, már csak a gyerekek miatt is.
2016. jún. 24. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebből a pénzből nehéz lenne jó kombit találni.

Vagy műszakilag van széjjel, vagy a kasztni rohadt. Vagy mindkettő. Másrészt a fogyasztásuk is nyilván magasabb.

Én kisautót nézegetnék.

Nekem pl. egy 20 éves swiftem van, eddig egyszer kért egy féltengely cserét, az is belekerült vagy 20ezer forintba :-)

Olcsó, jól használható, kezes autó. (Hozzáteszem, nem olyan szarok ám a töréstesztjei, mint ahogy vijjognak tőle sokan)

Voltunk már vele négyen, egy hetes nyaraláson, minden cuccunk befért a csomagtartóba.

Voltunk már vele hárman, két hetes külföldi nyaraláson. Semmi fontosat nem kellett otthonhagynunk.

Hurcoltam már vele mosógépet, mosogatógépet, szekrényeket, fotelt, végigcsináltam vele 3 költözést.

Szóval túlélhető vele sokminden.

Ezt nem kifejezetten a suzuki reklámozása miatt írtam, hanem hogy lásd, kisautóval is sokmindent meg lehet oldani.

Bár azt nem tudom, ennyi pénzből, kisautó kategóriában mit lenne érdemes még nézegetni...

2016. jún. 24. 09:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Vegyetek egy Swiftet szerintem. Megbízható, keveset fogyaszt, olcsó az alkatrész.

Ennyiért már lehet jót kapni. Arra figyelj, hogy ne rozsdásodjon.

2016. jún. 24. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!