Régi kombit vagy kicsit újabb kisautót vegyek 250-300e körül?
Friss házas 30 éves srác vagyok, és azért szántam el magam az autóvásárlásra, mert Pest megye keleti szélén lakom, és eddig a Tesco-ba is vonattal jártunk a feleségemmel ("Most enyém a hátizsák, Te meg hozzad az ikeás zsákot" - típusú kirándulások) - egyszóval kénytelen leszek lassan autót venni. A jövőben lesznek gyerekek is - szóval muszáj lesz. Nincs rá sok pénzünk, 2-300.000 Ft a keret rá, de 2 kategória között nem tudok dönteni:
- Kicsit újabb kisautó: Renault Twingo, Mitsubishi Colt, Honda Civic, ezekben főleg a fogyasztási és egyéb fenntartási költségeket szeretném alacsonyan tudni, azért szemezek a kisautókkal (úgyis kis termetűek vagyunk, nekünk még a Twingo is hodály).
- Régebbi kombi: F Astra, vagy valami hasonló, '90-es évekből származó kombi darab, mert a kombival hosszabb családi kiruccanásokat, nagyobb kirándulásokat is tehetünk majd, és jóval biztonságosabb is.
Melyik kategóriával járok jobban hosszú távon?
Első autó lesz, a márka szinte mindegy (olyat keresek, amihez olcsó az alkatrész meg a szervizelést is bárhol megoldják).
Köszi!
Nincsenek csodák, ennyiért legfeljebb az lehet a szempont, hogy működjön az autó, és legyen rá legalább egy év műszaki.
Próbálkozhatsz az F Astrával, de nagyon meg kell nézni, milyen a valós állapota.
Közhely, de ennyiért legjobb eséllyel egy Suzukit tudsz venni elfogadható állapotban.
Ebből a pénzből nehéz lenne jó kombit találni.
Vagy műszakilag van széjjel, vagy a kasztni rohadt. Vagy mindkettő. Másrészt a fogyasztásuk is nyilván magasabb.
Én kisautót nézegetnék.
Nekem pl. egy 20 éves swiftem van, eddig egyszer kért egy féltengely cserét, az is belekerült vagy 20ezer forintba :-)
Olcsó, jól használható, kezes autó. (Hozzáteszem, nem olyan szarok ám a töréstesztjei, mint ahogy vijjognak tőle sokan)
Voltunk már vele négyen, egy hetes nyaraláson, minden cuccunk befért a csomagtartóba.
Voltunk már vele hárman, két hetes külföldi nyaraláson. Semmi fontosat nem kellett otthonhagynunk.
Hurcoltam már vele mosógépet, mosogatógépet, szekrényeket, fotelt, végigcsináltam vele 3 költözést.
Szóval túlélhető vele sokminden.
Ezt nem kifejezetten a suzuki reklámozása miatt írtam, hanem hogy lásd, kisautóval is sokmindent meg lehet oldani.
Bár azt nem tudom, ennyi pénzből, kisautó kategóriában mit lenne érdemes még nézegetni...
Vegyetek egy Swiftet szerintem. Megbízható, keveset fogyaszt, olcsó az alkatrész.
Ennyiért már lehet jót kapni. Arra figyelj, hogy ne rozsdásodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!