Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lesz valami maradandó baja a...

Lesz valami maradandó baja a féknek?

Figyelt kérdés
Ma a Hungaroring melletti (üres) úton egy kicsit kipróbáltam a kocsit 2 oda-vissza körrel, viszonylag nagy sebességgel és gyors fékezésekkel. Az utolsó kanyar előtt viszont kezdett elfogyni a fékerő, nyúlóssá, gyengévé vált. Mire megálltam erősen füstöltek a fékek és iszonyú büdös volt.Skoda Fabia
2016. júl. 2. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Túlhevültek a betétek és ez gyorsabb kopással jár, de lehet hogy a fék munkahenger is kapott terhelést. Minden esetre figyeld nincs-e tócsa a kerék alatt vagy nem-e nedvesedik a kerék, mert ha igen szivárog a fékolaj ami fék hatásfok csökkenésével jár, akkor amint lehet vidd el szerelőhöz óvatosan. Ha nincs ilyen a fékbetétek koptak valamit, egy ideig bajod talán nem lesz, de ha egyre többször tapasztalod normál fékezésnél hogy nem hat annyira, akkor mindenképp nézesd meg szerelővel.
2016. júl. 2. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha megégtek a betétek ki kell cserélni. Még lehet, hogy a tárcsát is.
2016. júl. 2. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha mész vele holnap és olyan a fék mint szokott akkor nem lett baja. Ez a valószínűbb.
2016. júl. 2. 22:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azóta nem vezettem az autót és hazafelé is óvatosan vezettem. Az esetlegesen megegett réteg nem kophat le?
2016. júl. 2. 23:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy fékfolyadék csere nem árt, mert, ha megöregedik, akkor hamarabb melegedik és van, hogy cserben hagy( szinte ellenállás nélkül be tudod nyomni a pedált, nulla a fékerő). De nézz meg minden mechanikus alkatrészt, bizonyos mértékű fékerő csökkenés természetes az ilyen közútra tervezett autóknál, ha felmelegedik az egész szerkezet.
2016. júl. 3. 07:21
 6/7 anonim ***** válasza:

"Az esetlegesen megegett réteg nem kophat le?"

Nem.

2016. júl. 3. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Én inkább attól tartanák, h elvetemedtek a tárcsák. Ezt észreveszed, h 100körüli tempóról fékezve rázkódik a kormány.
2016. júl. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!