Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Pénteken vettem egy autót,...

Pénteken vettem egy autót, francia papírjai voltak. A kereskedésben mindent elintéztek, átírást, forgalomba helyezést stb. Biztosítást egy alkusz cég kötött rá. Viszont ma néztem a jszp-n, és ott azt írja, hogy nincs rajta biztosítás. Jó ez így?

Figyelt kérdés
ápr. 21. 10:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel a biztosítót
ápr. 21. 11:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Felhívtam. Szerintük minden oké.
ápr. 21. 12:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szuper, akkor csak nem frissült még a jszp.
ápr. 21. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Ha már megtörtént a kárrendezés kifizetett a biztosító töröljem nyugodtan az autóroncsom biztosítását ? Vettem másik autót azt mondták a...

Hogy nincs kivonva a forgalomból ? Ez a balesetes kocsi már nem valószínű ,hogy fog idén közlekedni. Fontos lenne a kérdés köszönöm. Decemberig él a biztosítása a kocsinak a balesetesnek.

Az autóvásárlás után közvetlenül mit kell tenni?

Adott a szituáció, elmentem az autóért, odaadtam a pénzt, megírtuk az adásvételit 4 példányban, az eladónak mi a dolga? (én a vevő vagyok) mit ad oda nekem? A forgalmi ami az ő nevén van, azzal mi lesz? Hazahozhatom az autót úgy, hogy még minden az ő nevén van? Meddig...

Ha most veszek egy kereskedésben autót, akkor nekem meg kell fizetnem az egész éves gépjármű adót?

Valószinüleg ki van vonva ideiglenesen a forgalomból a gépjármű, mint általában minden kereskedésnél.

Életem első autóját vásároltam, a kereskedés intézte az átiratást, most kaptam a netrisktől egy valami szerződéskötős emait?

Gondolom a biztosítást kell most velük megkötnöm.. De közben ma már mehetek az autóért is, akkor most még nincs rajta biztosítás? Most haza merjem hozni, vagy hogy működik ez?

Lehet úgy autót venni hogy nem íratom át?

Szeretnék autókkal foglalkozni szabadidőmben, hibás, elhanyagolt autókat vennék jó áron és megjavítanám, majd eladnám némi haszonnal. Az érdekelne hogy milyen lehetőségeim vannak a papírozás terén ha nem vagyok kereskedő. Mi a legjobb megoldás? Kölcsön adási...

Ha használtautó kereskedés alkalmazottjaként sofőrként kárt okozok kivont forgalmú autóval (nem szándékosan), akkor engem terhel a költség?

Új munkahely és szeretném ezt a kérdést tisztázni és bebiztosítani ezt valahogy. CASCO-t, kötelezőt lehet kötni ilyenkor? Mi a bevett gyakorlat ilyen esetekre?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!