Magyarországból Ausztriába (Eisenstadtba) személyautóval kell bármilyen engedély, vagy matrica?

válasza:A biztósitó által kiadott zöldkártya, letölthető:
mert kint nem férnek hozzá a biztosítói
adatbázishoz, tehát más módon kell igazolnunk az érvényes kötelező biztosítás meglétét. A zöldkártya az itthon megkötött KGFB-ről szóló nemzetközi igazolólap, tartalmazza a biztosító nevét, címét, és a kötelező biztosításunk kötvényszámát is.

válasza:

válasza:

válasza:Ausztriában és Magyarországon is csak a gyorsforgalmi utakra kell matrica.
Az osztrák matricát nem éri meg megvenni arra a pár km-re, menj főüton.
Személyi, forgalmi legyen nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Elvesztettem a magyar jogosítványomat, és nem is tudom kérvényezni az újra igénylését online. Ha majd Magyarországon leszek és bemegyek egy hivatalba, akkor ott be is tudom jelenteni és rögtön csinálnak is új jogosítványt nekem? A személyim sincs meg amúgy, útlevelem...
Ha kell akkor milyen típusú papírmunka és ennek mennyi a költsége?
Vagy csak egy forgalmi kártya van?Szlovákiában kettő van egy nagy A4-es papir dokumentum és egy kisebb kártya, nagysága olyan mint egy személyi kártyáé, ez utóbbit kell csak a sofőrnek magával tartani az autóban.Az A4-es papiron kicsit részletesebb adatok vannak.
Havonta egyszer biztos átlépném a szerb-magyar határt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!