Létezik, hogy 20 évesen 45.980 HUF legyen az egy éves KGFB egy 1600 ccm-es személygépjárműre, A00 osztállyal?

válasza:

válasza:

válasza:A MABISZ honlapján levő DÍJNAVIGÁTOR használatával kalkuláltam; ma induló szerződéssel, ott is az ALLIANZ a legkisebb díjú, 66 480 Ft lett az éves díj. Ez igencsak közel van a netriskes kalkulációdhoz; nyilván nem tudtam minden adatot teljes pontossággal. És után jó nagy díjugrással következnek ajánlatok más biztosítóktól.
A legbiztosabb ellenőrzés az Allianz honlapján történő kalkuláció lenne, de ott elakadtam; már nem lehet kitalált rendszámmal kalkulálni, mert a megadott rendszám alapján a gépjármű-nyilvántartásból veszik át az adatokat; a rendszámot, nyilván, nem tudom.
Van olyan, hogy egy biztosító, adott időszakban, más biztosítókhoz képest kirívóan olcsón kínál KGFB-t; én is jártam már így. Aztán évforduló alkalmával több mint háromszoros díjat ajánlottak; nagyon gyorsan váltottam. De, egy évig jól elvoltam. Olyat találtam, amelyik csak másfélszeres díjat kínált ahhoz az olcsóhoz képest.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Azt nem tudjuk, hogy a 2 alianzos ajánlat pontosan mit tartalmaz.
Mikor az alianznál voltam, viszonylag drága volt a díjam, de abban benne volt a komfort csomag is.
Vagy az alkusz kevesebb nyereséggel dolgozik.
Idősebb ismerőseim erre a kategóriára kb. 18 ezret fizetnek évente.
Teljesen reális!
Az lenne a fura, ha egy 100+ lóerős autóra fizetnél ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Tavaly vettem meg az első autómat. A0-ban kezdtem, 56 ezer volt rá a biztosítás. Most B1 lesz az autó, és a következő évre 73 ezer lesz a biztosítás rá. Miért? Nem okoztam kárt, az autó sem változott 1 év alatt. Lehet elszámoltak valamit?
Pl: zöld kártya, KGFB igazolás, környezetvédelmi matrica
Az igazság az, hogy 2025.09 hóban lejárt a műszaki a kocsiról és szeretném vinni műszakira viszont én egy ideje nem fizettem akarattal biztosítást..aztán lehet véletlen kifizettem de a lényeg; nem tudom melyik biztosítónál van a kötelező gépjármű biztosításom. A...
Netrisk-en keresztül kötöttem meg abban a periódusban, amikor a lemondást sem kell intéznem. Generalinál éves bankkártya fizetést választottam, és várom, hogy küldjenek valamit levelet, amiben online tudok fizetni.
Nem ítélkezést kérek, kizárólag a rendszer működése érdekel.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!