Ittas vezetés miatt elvették a jogsimat, mire lejár az eltiltás, le fog járni az orvosi alkalmasságim is. Visszaadják anélkül, meg előtte meg kell csináltatni az alkalmasságit?

válasza:Ha így is úgy is meg kell csináltatni az alkamasságit nem mindegy mikor teszed.
Azt lehet jogsi nélkül is.Pszihológushoz nem fog küldeni egy eltiltás miatt.

válasza:

válasza:"Hallottam olyat hogy addig nem adják vissza a jogsit a kormányablaknál, ameddig nem csináltatom meg az alkalmasságit, ez igaz?"
Nem, nem igaz. Ezt nagyon rosszul hallottad. Lejártan fogják visszaadni és egyedül rajtad múlik, hogy megújítod-e. Őket nem fogja érdekelni.

válasza:Mivel utánképzésre voltál kötelezett, miért küldene még pszichológushoz?
Visszaadják akkor is, ha lejárt az érvényessége, hiszen – mivel van megszerzett nemzetközi kategóriás vizsgád – 2013. január 19-től a vezetői engedély egészségügyi érvényességének lejártát követően is vezethetsz segédmotoros kerékpárt (ideértve a „mopedautót” is), lassú járművet és pótkocsiját, kerti traktort, állati erővel vont járművet. Ha olyan járművet vezetsz, amihez kell az egészségügyi alkalmasság a vezetői engedélyen, de nincs, és elkapnak, az a te bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Van B kategóriás jogosítványom. Május 16.-án kiküldték a határozatot, hogy 1 hónap eltiltás lesz csak AM kategóriából, és ha nem lebbezek fel 8 napon belül, akkor a 9. napon a határozat jogerőre emelkedik. Gondoltam én, hogy akkor már 25.-e környékén kezdődik, és...
Ittas vezetés miatt elvették a jogsimat, de “csak” B kategóriától való eltiltást kaptam. Kifizettem a büntetést, most vasárnap jár le elméletileg az eltiltás. Tavaly 04.09 hajnalban vették el és 1 év 2hónapra kaptam eltiltást. Mivel kategória eltiltást kaptam így...
Gépjármű eltiltásról lenne szó.
Fiamat 1 évre eltiltottak a vezetéstől, bíróságin is volt. Büntetést kell fizessen. Semmit se mond nekem. Egy korty alkoholt ivott állítólag. Újra kell vizsgáznia? Vagy mi várható? Nem beszél velem erről.
Tehát ilyenkor automatikusan jár a börtön?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!