Adásvételi szerződést, illetve. az autó eladását az ügyfélkapu pluszon bejelentettük, beszkenneltük.kinyomtattuk a kapott papírt,ami igazolja a tulajdonjog megszűnését. az a kérdés, ezek után be kell e menni a kormányablakba,mert ez csak egy kérelem?

válasza:

válasza:Miért gondolod „csak kérelemnek”? Az ügyintézés megnevezése és első mondata ez:
„JÁRMŰ TULAJDONOSVÁLTÁSÁNAK BEJELENTÉSE
A jármű tulajdonosváltásának bejelentése szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a jármű korábbi tulajdonosa (eladó, ajándékozó) elektronikus úton bejelentse a tulajdonjogban bekövetkezett változást és ezáltal eleget tegyen bejelentési kötelezettségének.”
Az ügy elérhetősége: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Van egy Ignisem én vagyok a tulaja, anyám az üzembetartó. Azért így csináltuk, mert a KGFB így ólcsóbb volt. Én használom a kocsit, törzskönyv,forgalmi nálam, a biztosítást fordulónappal felmondtam, mert a saját nevemre akartam iratni. Jött egy lehetőség, és most...
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne: Ha én valaki autóját vezetem ami egy céges autó, és az illető felesége engedélyt adott rá (nem tudom, hogy van-e tulajdoni joga) akkor nekem kell aggódnom, hogy bármilyen problémám lesz belőle? Többször mentem az autóval,...
Tehát kézpénzre, tulajdonjoggal vennék most egy személykocsit. Ehhez van papírnyomtatvány, két tanú kell ehhez. Az egyik lehet édesanyám vagy családtag? Vagy nem lehet? 2 teljes idegen kell?
Az adásvételiben megjegyzésbe bele van irva hogy az auto tulajdonjogának átruhazhatóságára az elado vallalja a felelosseget!
Jármű lekérdezés során az alábbit írja ki: FORGALMAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FORGALOMBAN TARTÁS Záradék megnevezése TULAJDONJOG FENNTARTVA CÉG RÉSZÉRE /127/ Jelleg Kezdete 2024.02.25. Valaki esetleg tudna segíteni? A tulaj nem tud semmit, minden okmányon az Ő neve...
El szerettem volna adni az autómat. Jött is rá vevő. Megírtuk az adásvételi szerződést is. De másnap meg tudtam pár dolgot az illetőről és így nem adtam le a papírokat az okmányirodában (természetesen ő sem(és nem is szándékozta leadni)) de viszont nála van a kocsi,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!