Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Adásvételi szerződést, illetve...

Adásvételi szerződést, illetve. az autó eladását az ügyfélkapu pluszon bejelentettük, beszkenneltük.kinyomtattuk a kapott papírt,ami igazolja a tulajdonjog megszűnését. az a kérdés, ezek után be kell e menni a kormányablakba,mert ez csak egy kérelem?

Figyelt kérdés
2025. márc. 16. 19:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, eladásnál elég az ügyfélkapun lejelenteni.
2025. márc. 16. 22:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért gondolod „csak kérelemnek”? Az ügyintézés megnevezése és első mondata ez:

„JÁRMŰ TULAJDONOSVÁLTÁSÁNAK BEJELENTÉSE

A jármű tulajdonosváltásának bejelentése szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a jármű korábbi tulajdonosa (eladó, ajándékozó) elektronikus úton bejelentse a tulajdonjogban bekövetkezett változást és ezáltal eleget tegyen bejelentési kötelezettségének.”

Az ügy elérhetősége: [link]

2025. márc. 17. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Eladhatom a kocsimat az üzembentartó tudta, és beleegyezése nélkül?

Van egy Ignisem én vagyok a tulaja, anyám az üzembetartó. Azért így csináltuk, mert a KGFB így ólcsóbb volt. Én használom a kocsit, törzskönyv,forgalmi nálam, a biztosítást fordulónappal felmondtam, mert a saját nevemre akartam iratni. Jött egy lehetőség, és most...

Kell aggódnom ez miatt ?

Sziasztok. A kérdésem a következő lenne: Ha én valaki autóját vezetem ami egy céges autó, és az illető felesége engedélyt adott rá (nem tudom, hogy van-e tulajdoni joga) akkor nekem kell aggódnom, hogy bármilyen problémám lesz belőle? Többször mentem az autóval,...

Személykocsit akarok venni, adásvételi papírral, kézpénzre. Anyám, családtag lehet az egyik tanú vagy nem lehet a papíron?

Tehát kézpénzre, tulajdonjoggal vennék most egy személykocsit. Ehhez van papírnyomtatvány, két tanú kell ehhez. Az egyik lehet édesanyám vagy családtag? Vagy nem lehet? 2 teljes idegen kell?

Olyan kerdesem lenne, ha egy autot adtak csereben, ami cegben van, viszont a cég kényszertörlés alatt ál,amirol nem tudtam! Hogy lehet belőle...

Az adásvételiben megjegyzésbe bele van irva hogy az auto tulajdonjogának átruhazhatóságára az elado vallalja a felelosseget!

Forgalmi korlátozások Tulajdonjog fenntartva cég részére/127/?

Jármű lekérdezés során az alábbit írja ki: FORGALMAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FORGALOMBAN TARTÁS Záradék megnevezése TULAJDONJOG FENNTARTVA CÉG RÉSZÉRE /127/ Jelleg Kezdete 2024.02.25. Valaki esetleg tudna segíteni? A tulaj nem tud semmit, minden okmányon az Ő neve...

Hogy szerezhetem vissza az autómat ?

El szerettem volna adni az autómat. Jött is rá vevő. Megírtuk az adásvételi szerződést is. De másnap meg tudtam pár dolgot az illetőről és így nem adtam le a papírokat az okmányirodában (természetesen ő sem(és nem is szándékozta leadni)) de viszont nála van a kocsi,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!