Mennyire normális a forgalmi vizsga után az ilyesmi?
Sziasztok!
Múlt héten sikeres forgalmi vizsgát tettem, viszont tanácstalan vagyok.
Az otthoni autónk vezetése nagyon nem megy. Teljesen más, mint amihez szoktam és az első alkalommal annyit bénáztam, mintha először ülnék kormány mögött. Egyszer sikerült is lefullasztanom. Nagyon el vagyok keseredve, olyan mintha semmit sem tanultam volna eddig.
Nyugtassatok meg, hogy ez másnál is így volt. Vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?

Tudod mi az igazán nehéz?
Először, oktató nélkül vezetni!
Főleg, ha olyan autón tanultál, amin valami segítő ketyere is van.
Pl. van olyan autó, ami kuplung engedésre emeli a fordulatot.
Ahogy visszaemlékszem abszolut nem éreztem az autó méreteit.

Már eleve te még nem szoktál semmihez sem.
Nem tudsz vezetni szinte semennyire.
Gyakorolj és menni fog az idővel.

Mi a nehéz benne konkrétan?
Kuplung máshol fog, páer perc megszokni, a többi meg ugyanúgy működik alapjaiban. Vagy más a tempomat, vagy mi a gond?
#2 igen pont ez a problémám.
Ha felengedtem a kuplungot magától emelt a fordulaton. Azért is fulladtam le itthon először

Annál nagyobb hibát sose véts, mint hogy lefullasztod a motort.
Először kis forgalmú helyen és időszakban vezessél, ezt tanácsolom. És lehetőleg üljön melletted valaki, aki idősebb, rutinos vezető és nyugtatólag hat rád. Megoldani semmit se tud helyetted, de tapasztalat szerint mégis nyugatólag hat a jelenléte.

Teljesen. Eddig egy autót vezettél életedben (azt is csak 30-60 órán át), ez lesz a második. Még nem alakultak ki benned a vezetés készségei, ez időbe telik. Érdemes az első pár száz kilométert olyan társaságában megtenni, aki hasznos tanácsokkal tud ellátni.
Másrészt időnként mindenki lefullad, legyen 1 vagy 10 éves a jogsija. A kérdés inkább az, hogy mit kezd a szituációval. :)

Lefulladtál egyszer? Én legalább 2 héten keresztül napi 2-3x fix lefulladtam 😆. Az oktatóm autójánál szinte soha nem kellett gázt adnom a kuplung felengedésekor amikor elindulok (vagy épp hátramenetben), szóval nekem ez nagyon idegen volt.
Vezess minél többet, csak az fog segíteni. 2 hónap alatt vezettem már legalább 1000 km-t, simán bele lehet jönni, ne aggódj.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!