Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha beadtam a kérelmet részletf...

Ha beadtam a kérelmet részletfizetésre, és holnap lejár a befizetési határidő,akkor mi van? Nem jött még válasz a kérvényemre.

Figyelt kérdés
A bírságolás után 2 nappal adtam fel a kérvényt ajánlott levélben.Nem jött rá válasz. 30 nap a befizetési határidő. Hétfőn beadtam elektronikus formában is ügyfélkapun keresztül. Van elektronikus iktatószám is az ügyhöz.Ma péntek van. A határidő holnap van, azaz szombaton.Ilyenkor mi van? Olvastam,hogy ha nincs időben befizetve,akkor a gépjárművet kivonatják a forgalomból. Ha jövőhéten kapom meg hogy engedélyezték a részletfizetést, és ma befizetem (mert nem akarom hogy kivonják az autót),akkor cseszhetem a részletfizetés engedélyezést.

okt. 31. 12:06
 1/8 retektorta ***** válasza:
58%
Nézz utána, hogy a kérelemnek van-e halasztó hatálya. Általában nincs. Welcome to Hungary.
okt. 31. 13:54
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Mennyi összegröl kèrtèl rèszlet fizetèst?
okt. 31. 14:42
 3/8 A kérdező kommentje:
78 ezer
okt. 31. 17:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Komoly műtétem volt, táppénzen voltam. Most kezdtem újra dolgozni.
okt. 31. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

A bírság összege, és az, hogy határidőre meg nem fizetés esetén – a bírságösszeg befizetésének megérkezéséig – hatóságilag ideiglenesen kivonhatják a forgalomból, arra utal, hogy közigazgatási bírságról van szó. Viszont, a befizetési határidő nem stimmel, közigazgatási bírság esetén a bírságot megállapító határozat átvételét követő 53 napon belül van lehetőség késedelem nélkül megfizetni a bírságot.

Mindenesetre, a rendőrség honlapján van tájékoztatás a közigazgatási bírságról: [link]

Ebben ez olvasható:

„Halasztó hatállyal bír-e a beadvány a befizetésre?

A végrehajtási eljárás megindításáig benyújtott beadvány halasztó hatállyal bír. Amíg választ nem kap az ügyfél, addig nincsen fizetési kötelezettsége. Kivételt képez ez alól az eljárásban korábban már elbírált beadvánnyal megegyező tartalmú beadvány előterjesztése.”

okt. 31. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Közigazgatási helyszíni bírság egy tábla miatt,amit nem vettem észre és befordultam balra. Plusz négy pont.Az indigós papíron amit kaptam,nem látni semmit,halvány nagyon. Fent az van,hogy "döntés".Adtak egy csekket,hogy 30 napom van befizetni.Megtaláltam az ajánlott feladó szelvényt.A bírság utáni napon adtam fel, 2-án.Erre nem jött válasz.Olvastam,hogy 8 napon belül kellett volna válaszolniuk. Ez már 28 nap..
okt. 31. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem is foglalkoznak vele. Intézzél pénzt fizesd be egy összegben mert ebböl a xarakodás meg a nagy katyvasz jön ki.
nov. 1. 03:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Legközelebb csak hétfőn tudom befizetni. Amúgy a police.hu azt írja hogy halasztó hatállyal bír,válaszadásig nincs befizetési kötelezettség. Hétfőn bemegyek a rendőrségre,hogy most mi van.
nov. 1. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!