El vagyok keseredve. Hamarosan B forgalmi vizsga. Mit csináljak?
54 órával megyek először vizsgázni, ma vezettem vizsgaalkalom előtt utoljára. Viszont vizsga előtt még vezetek 1 órát, hogy belerázódjak.
Ma nagyon nem ment a vezetés, ott is hibáztam ahol eddig nem.
Az ismerősi körömből szinte mindenkinek ment 30-40 óra alatt az egész vizsgával együtt én meg nem hiszem el, hogy az 50 akárhányadik órában is vannak olyan pillanatok amikor nem megy. PL.: a parkolásokon szoktam bénázni ott van hogy csak másodjára állok be.
Lehet, hogy jogos az érv hogy adjam fel, de én úgy vagyok vele, hogy amíg időm, energiám pénzem addig csinálom ha már ide eljutottam és ráadásul az oktatóm szerint sem vezetek rosszul, csak hát ugye izgul az ember, hogy mindent jól és szabályosan csináljon.
Fontos is lenne a jogsi, mert apám már nem tudja úgy vezetni a családi kocsit, nem vállal már be hosszabb távokat. Amikor elkezdtem akkor azt hittem, hogy milyen könnyű lesz majd mert végülis mindenki ezt mondogatta "Kezdd el, mert ez a világ legkönnyebb dolga". Saját vágyamra is elkezdtem, mert hát miért ne lenne esélyem ha más is meg tudja csinálni, én is. Tudni kell, hogy hasznosnak találom én is ezt és én is meg akarom csinálni, mert a tömegközlekedés az egy kalap sz.r nálunk legalábbis a lakásunktól kell kb. 5-10 percet gyalogolni a helyi buszmegállóhoz(pedig városban lakok) , ahonnan munkanap kb. 2 óránként van busz, hétvégén van kb. 3 pár busz és kb. 20 percet kell zötykölődni hogy leérj a buszállomásra. Tehát mindenképpen előnyösebb az autó.
Plusz a vizsganapok ugye hétköznap vannak és csak szülői igazolást fogad el a suli amiből 3 db van, ezért is át kéne menni.
Meg azért 18 éves jó reflexú fiatalként illene át menni ennyi óra után elsőre.

válasza:Emlékezz arra amit a kanári a macska szájában mondott...nem sz.runk be!
Csináld legjobb tudásod szerint ahogy tanultad, és kész. Nem az életed múlik rajta. Ha meghúznak, majd elmész újra.

válasza:#2
Ne pánikolj, hanem csak vezess, mintha már meglenne a jogsid és a vizsgáztató ott sem volna.

válasza:

válasza:Én minden vizsgámon arra gondolok, hogy leszarom átmegyek-e vagy sem, mert nem vagyok gyerek, és nem fogja leüvölteni a fejem egy szülő sem mikor gyerekként 1-est vittem haza.
Legutóbbi állásinterjúmon is végig hülyéskedtem az egészet, és fel is vettek :D

válasza:

válasza:Ne aggódj, nem olyan vizsga amit nem lehet újrapróbálni, ha neadjisten nem sikerül elsőre.
Tényleg próbáld csak úgy felfogni mintha egy sima óra lenne, hiszen végülis olyan. Vizsga előtti utolsó pár órakon nekem is volt két nagyobb hibám, amik addig nem is voltak, sajnos ez ilyen, tanulni kell belőle és tovább menni, vizsgán nem lett semmi.
Sok sikert!
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat.
4-es: Nekem a közlekedésben az a mumus, hogy viszonylag kevés idő alatt kell kialakuljon annyi rutin hogy átmenj a vizsgán és még ez mind hiába, mert szerencse is kell hozzá, hogy ne legyenek olyan helyzetek amiket csak szabályszerűtlenül tudsz megoldani. Ráadásul ahhoz hogy gyakorolhass vezetni kell egy oktató aki már így is túl van terhelve, így örülhetsz ha egy héten egyszer el tudsz járni vezetni és akkor is 2 órát vezetsz, tehát a hétköznap suli,munka,minden által lefáradva még beülsz 2 órát vezetni és még jobban lefáradsz.

válasza:Senki sem profiként vizsgázik...
Kb fehér holló kategória, hogy valaki átmegy elsőnek hiba nélkül.
Ha nem jön össze elsőre akkor majd másodjára, ha akkor sem akkor majd harmadjára.
Nekem is harmadjára lett meg, na és?!?!
Igaz annak már 20 éve, azóta levezettem nagyon sok kilométert balesetmentesen.
Amúgy meg fiatal vagy még, jó eséllyel tapasztalatlan az életben.
Úgy értem, hogy ezért gondolod túl 🙂
Majd sok sok év múlva nevetni fogsz magadon, hogy ezen paráztál mert addigra az élet majd megdolgoz sokkal keményebb dolgokkal... (betegség, szülő elvesztése stb.)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!