Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogsit van aki nem tudta...

Jogsit van aki nem tudta megcsinálni és a szülei, családja ezért nagyon kiakadt és szégyenkezik?

Figyelt kérdés

febr. 19. 14:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném. Ez nem szégyen tárgya.
febr. 19. 15:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudok olyat aki 5x megbukott, de senki sem bántotta ezért, inkább segítették.
febr. 19. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez megnyugtat, öcsém KRESZ-ből harmadjára ment át, ELSŐSEGÉLYBŐL másodjára, majd vezetésből kb 8-ik alkalom. Ebből vagy 3-at vonj le, mert nem ment el. Kb 5-ször bukott meg, mire sikerült. Benne volt neki közel 1 millió forintba, meg kb 3 évig csinálta. Egyébként ügyes, nem vezet rosszul, nem mondanád meg hogy anno mennyit kínlódott vele.

Nekem B, C, D, E kategóriákból meglett minden elsőre! Elmélet és gyakorlati vizsga is. Egyedül CE kategória rutinból kellett kétszer vizsgáznom, mert a marha oktatóm úgy küldött el vizsgázni, hogy nem tanított meg semmit, nem magyarázott semmit, és le se vezettük a tanpályán az órákat. Persze, hogy megbuktam, mert nem tudtam mit hogyan kell. Utána települést, iskolát és oktatót is váltottam, naná hogy meglett elsőre.

Nem szégyen ez. Viszont olyan ritka esetekben van, hogy nem tudja. Inkább nem akarja, vagy nem elég nagy az akaraterő. Pedig ha az ember már benne van, és megvan legalább a fele vagy már a forgalmi vezetés is a célban van, én nem hagynám veszni. Legfeljebb utána nem vezetsz, de elmondhatod hogy megvan a jogsid, egyszer sikeresen levizsgáztál belőle.

febr. 19. 19:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer buktam meg, szinte éreztem a korrupció szagát.
febr. 19. 19:41
 5/11 anonim válasza:
100%
Jelen. Én elkezdeni se mertem a tanfolyamot, a forgalmi vizsgán nem mennék át mert bamba vagyok.
febr. 19. 19:46
 6/11 Ragnor ***** válasza:

Nekem azért nincs bizalmam az autózás irányában, mert tudom, hogy szereztem jogsit. 😅

2x buktam, elsőre egy fullos vizsgán, másodjára úgy, hogy előre megvilt a vizsga anyaga, harmadjára már a szó szigorú értelmében véve vizsgáznom se kellett, csak mentem amerre akartam, míg az oktató és a vizsgabiztos dumáltak hátul. Fél óra múlva szóltak, hogy menjünk vissza a bázisra és megvolt a jogsim. 10 év alatt ~50-100km-t mentem kocsival, kv 2-3 éve járt le, azóta nem volt miért hosszabbítani.

A jegyzőkönyv margójára: főleg biciklivel közlekedek és bizony az évek alatt nem egyszer próbáltak passzióból megölni autóval... Az esetek felében taxisok...

febr. 22. 10:39
 7/11 anonim ***** válasza:

" Nekem azért nincs bizalmam az autózás irányában, mert tudom, hogy szereztem jogsit. 😅 "

Amúgy ez hülye hozzáállás, mivel a legtöbben szintén úgy szerezték a jogsit, hogy éppen átmentek, vagy úgy voltak vele hogy kegyelemből megadják az illetőnek. Úgysem ott tanulsz meg vezetni, hanem a forgalomban. Erre viszont meg kell érni, érzék kell hozzá és csinálni kell.

Ez a fajta mentalitás nem jó egyébként, hogy ha nem megy, akkor nem próbálkozunk. Vagy megsem próbáljuk, de tudjuk magunkról hogy nem menne. Honnan tudod, ha nem próbáltad ki? Az az 50-100km egyelő a 0-val. Nekem is volt mondjuk olyan kolléganőm, akinek a párja vezetett mindig. Hiába volt neki is jogsi több mint 10 éve, vezetett összesen kb 2000km-t. Rossz emlékek gyerekkorból, a faterja által. Rengetegen vannak így egyébként. Nem szégyen, de még mindig nem késő belekezdeni a vezetésbe amúgy.

febr. 22. 10:45
 8/11 anonim válasza:

5.vagyok

Meg lehetne próbálni, de a (valószínű) kudarc esetén oda lesz a tanfolyam ára, ami milliós tétel. Olyat is hallottam, hogy csak 5x lehet próbálkozni a forgalmi vizsgával, ez nem tudom mennyire igaz.

febr. 23. 23:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Lehet többször ott is, nem csak KRESZ-ből. De felkell menni Pestre PÁV alkalmasságira meg egy pszihomókushoz elbeszélgetésre.

febr. 24. 07:35
 10/11 anonim válasza:
Én ilyen vagyok. Bár nem az akaraterő meg kitartás volt a gond. Egyszer már annyi órával le húztak hogy már nem bírtam fizetni. Szóval nagyon magas óra számmal buktam kétszer, és még mindig nagyon sok órát akartál. Szóval hiába lett volna még 3 forgalmi lehetőségem, nem visznek tovább ha nem veszem meg az órákat így vége lett a dalnak. Természetesen váltottam oktató de az se volt jobb. Úgyhogy ez van jól megfejtek és ráadásul nem is lett belőle semmi. Soha többet nem mennék már tanfolyamra, még ha az életem múlna rajta akkor sem.
febr. 27. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!