Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye, hogy a 80...

Mennyi az esélye, hogy a 80 éves apám jogsit kap? Megy dokihoz hétfőn alkalmasságira.

Figyelt kérdés
Nem értem, miért akar vezetni, visszük, ahová kéri.

febr. 22. 06:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Nem ismerem mennyire fitt édesapád, de remélem semmi.
febr. 22. 07:33
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom, milyen a fizikai és szellemi állapota, ezért nem tudom megmondani, mennyi esélye van rá, hogy jogosítványt kapjon. Vannak olyan 80 évesek, akik alkalmasak a vezetésre, igaz, nem sokan.

Hogy miért akar vezetni, mikor oda viszitek, ahová kéri? Lehet, hogy ez neki presztízskérdés. Nem ismerem az eddigi életét, de lehet, hogy annak idején ő volt az egyetlen, akinek jogosítványa volt, anyukád nem vezetett, ezért apukád volt _a_ sofőr, ő ment mindenhová és megszokta, hogy ez így van. Ő vitt mindenkit, ha vinni kell, úgy érzi, már nem olyan szabad, mint volt, nincsenek olyan lehetőségei, ő már nem önálló, őt már ki kell szolgálni. De ha van jogosítványa, csak beül és megy, nem kell egyeztetnie senkivel.

febr. 22. 08:27
 3/14 anonim ***** válasza:
68%

Volt már korábban jogosítványa? Esetleg jó ideje lejárt már az orvosija és most megy hosszú idő után megújítani az alkalmasságit? Vagy egyáltalán nem volt még jogosítványa? Csak mert nagyon nem mindegy.

Annó mikor 14 évesen mentem 2012-ben akkor még "M" kategóriát csinálni, voltak a KRESZ vizsgán érdekes arcok. Főleg fiatalok voltak, de nagyon bennem ragadt az, hogy volt ott egy idősebb faszi, aki már akkor simán ilyen 60-70 körülinek nézett ki. Mondjuk, még mindig jobb 60 évesen mint 80 évesen, de na.

Egyébként ilyenkor mérlegelni kell tudni. Nektek is, meg apukátoknak is. Ahogy idősödik, úgy "kettyósodik" meg az ember, ezt nem lehet másképp mondani. Mindenkinél másképp és máshogyan jelentkezik. Szerintem aki ilyenkor akarja elkezdeni a jogsit, ott már valami baj van. Nem szabad neki engedni, még akkor sem hogyha fittnek tűnik az öreg, mert nem fog úgy vezetni mint egy 20 éves. Igen, számít a kor, ez nem vitás. Ha ő neki egész életében nem volt jogosítványa, akkor nagyon nagyon nehéz lesz neki elindulni a forgalomba, már az oktatás során és a jogosítvány megszerzése után is.

febr. 22. 09:37
 4/14 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
100%

A leggyakoribb okok ami miatt vissza lehet tartani az orvosi alkalmasságit ma már nagyon jól kezelhetőek. Ha rossz a látása felírnak neki szemüveget vezetéshez, ha rosszul hall akkor kap hallókészüléket.

Nagyjából csak az nem kapja meg az orvosi papírt aki már nagyon a halálán van.

febr. 22. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

"Nem értem, miért akar vezetni, visszük, ahová kéri."

Mert senki nem szeret a másik által kiszolgáltatottá válni, gondolom te sem szeretsz mindig segítséget kérni.

Apum tavaly 78 évesen is megkapta, és sokat is vezetett, sajnos decemberben legyőzte a rák .(

febr. 22. 10:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Mindig volt jogsija és vezetett, de 70 évesen még fitt volt, most meg csak a városban mer vezetni, ő is tudja, hogy már kevésbé lát. Nem segít a szemüveg mindenfajta rossz látáson.
febr. 22. 15:19
 7/14 anonim ***** válasza:
77%

Én 28 vagyok. Nekem is szemüvegem van, távollátáshoz. De ettől is erősebb kéne. Azért nem adnak sokkal erősebbet, és ez nem csak én rám vonatkozik, mert akkor annál hamarabb tönkre megy a szeme az embernek. Ezért van picit gyengébb, amivel lát, de nem tökéletesen. Max a lézeres szemműtát segítene, de az is csak egy bizonyos kor alatt éri meg, illetve hatásos.

Hát ha egész életében vezetett, akkor az úgy más. Ha a városban elvan még magabiztosan, akkor jó, de ha a városban is rettegve megy mert nem lát, akkor az már baj. Akkor fel kell világosítani a tettei súlyával és következményeivel. Tudom hogy idős, makacs, meg neki ne mondja meg mert ledolgozott 40 évet stb... De ez nem így működik. Ha magabiztosan tud vezetni akkor oké. Ha nem, akkor le kell vele üllni beszélgetni. Én például megmondanám az öregemnek, hogy engem ne hívjon fel azzal, hogy balesetet okozott, a saját felelőtlensége miatt. Én nekem tuti nem esne jól hogy egy tárgyalóteremben legyek a bíróságon azokkal, akiket megkárosított akár anyagilag, akár rosszabb esetben. Valószínűleg én jobban szégyellném magam és elsüllyednék szégyenemben, mert nekem van annyi felelősségtudatom.

febr. 22. 16:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Fater 83. Gond nélkül megkapta 2 évre. Makk egészséges.

Azt meg így a moniroton keresztül nem tudjuk megállapítani hogy a tiéd mennyire egészséges.

febr. 23. 16:06
 9/14 anonim ***** válasza:

8.

Az lényegtelen. A reflexek számítanának, meg, hogy tud-e egyszerre több dologra figyelni, jól dönteni, stressztűrés. Nem ilyen hülyeségek, hogy 0-s a szeme meg 125/80 a vérnyomása, tehát akkor jó sofőr. Persze. Amit kellene, azt pont nem vizsgálják, pedig, ha megtennék, nem kéne azon cidrizni, hogy megkapja egy alkalmatlan 80 (vagy akár 50) éves vagy sem.

febr. 23. 17:15
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha azt vizsgálnák amit kell akkor a bpi autósok lehúzhatnák a rolót.
febr. 23. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Tegnaptól lehet regisztrálni a külképviseleteken történő szavazásra. 80 éves nagymama szinten értek a kompjúterekhez. Valaki tud segíteni?

Mint tudjuk akinek nincs magyarországi lakcíme az szavazhat levélben. Akinek van annak külképviseleteken kell szavaznia. Az onokák mondták, hogy nagyon fontos elmennem a tiszára szavazni, mert billegő körzetben lakunk és lehet pont egy szavazaton fog múlni a...

Engednétek egy közel 80 éves idős férfit vezetni, alacsonyabb reflexekkel? (nagyapámról van szó)

Nekem nincs jogosítványom még, 18 éves vagyok, és eléggé félek a nagyapám vezetési technikáitól. A mai nap is összekoccant a szemből jövő férfi és a papám tüköre. Én ugyan nem láttam, de az tény, hogy a nagyapám szeret az út közepén menni a faluk közeledtével (ahol...

Tegyek valamit a 80 éves bácsi miatt, hogy ne vezessen?

A szomszéd úgy sétál, hogy ahova megy a fia fogja vagy a falnak támaszkodik. A szemközti szomszédban lakik és látom, hogy a fia betámogatja az autóba és az öreg vezet, amikor járni sem tud. Már szóltam neki, azt mondta törődjek a magam dolgával. A másik szomszéd azt...

Számíthatok büntetésre? Tegnap álltam volna be balra kanyarodva a parkolóba, mint mindig belenéztem tükörbe, nem láttam senkit mögöttem, indexet...

Nem volt nagy ütközés mert csak a dísztárcsából tört le egy darab és az autón is csak festék nyom volt.Semmi horpadás.Viszont az öregember elvágódott és mivel egy percig meg sem mozdult folyt a vér az orrából kihívtuk a mentőket.Ők értesíették a rendőröket mert ha...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!