Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az emberek miért mennek...

Az emberek miért mennek mindenhová autóval?

Figyelt kérdés
Gyakran egészen indokolatlan 200-500m, 1kmes távokra is ahová simán elsétálhatnak. Inkább indít és elvezet ilyen rövid távokra is. Jó, nem mindenki, de sokan.

márc. 1. 06:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%

Fordítsuk meg a kérdést: miért gyalogolnak az emberek 1km-es távokra, mikor autóval is lehet menni?

A válasz egyszerű: nem mindegy az neked? Mi írja elő, hogy gyalog kéne menni rövid távokra? Mindenki azt csinál, amit akar.

márc. 1. 06:58
 2/17 anonim válasza:
76%

Mert kenyelmesebbnwk erzik🙂

Idősporolas,megszokasbol,a kenyelem miatt,biztonsagerzwtet ad,lustasag/alacsony motivacio miatt.Sokszor nem racionalis dontes,hanm rutin

márc. 1. 07:29
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Presztízsből, lustaságból, egészségügyi okokból stb.

#1: kb. minden kérdésre lehetne így reagálni. Ha nem tűnt volna fel, ezen az oldalon kérdeznek az emberek.

márc. 1. 07:32
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Pl. nehezemre esik a járás. Nagy és súlyos tárgyakat nem tudok kézben vinni stb.
márc. 1. 08:32
 5/17 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem a többség ettől érzi, hogy "jól él", mert "megteheti", hogy autóval menjen, nem fog gyalogolni / tömegközlekedni, mint a csórók. (Én nem gondolom ezt, de nem egyszer hallottam már ezt a felháborodott reakciót, hogy "hát nem fogok én annyit gyalogolni, mikor kocsival is mehetek".)
márc. 1. 08:45
 6/17 anonim ***** válasza:
53%
#3 Miért lehetne minden kérdésre így válaszolni? Az itt lévő kérdések jelentős többsége (majdnem az összes) nem azt firtatja, hogy ki mit miért csinál. Főleg nem egy olyan témakörben, ami a kérdezőt a legkisebb mértékig sem befolyásolja.
márc. 1. 09:14
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
El vannak hízva; státusz; utálják egymást, így nem kell tömegközlekedni.
márc. 1. 09:55
 8/17 igazadvan ***** válasza:
69%
#1: egészségesebb és a környezetnek is jót tesz, az autót sem szívesen indítom be, mire bemelegedne és végigmenne a kenés már állítanám is le. Plusz ott a roller vagy bringa is, mint lehetőség.
márc. 1. 14:44
 9/17 anonim ***** válasza:
62%
Mert megteheti, lehet megy utána máshova is autóval szoval csak megállt. Sok más oka is lehet, pl esik az eső, nagyon meleg van, fúj a szél, nagyon hideg van, visz valamit ami kézben nehéz lenne, rokkant vagy rokkant családtagot szállít, stb.
márc. 1. 15:57
 10/17 anonim ***** válasza:
70%
#8 Nem a gyaloglás melletti érvekre voltam kíváncsi. Szerinted az autózás mellett nem lehet felhozni érveket? De pont ez volt az egész mondandómnak a lényege: a kérdés ugyan érdeklődésnek van álcázva, de nyilvánvaló, hogy a valódi mondanivalója az, hogy "az autósok hülyék". És ezért mondtam én amit mondtam, rávilágítva arra, hogy itt nincs "az autósok hülyék" vagy "a gyalogosok hülyék". Nincs egy abszolút igazság. Mindkettő opciónak vannak előnyei és vannak hátrányai. Mindenkinek megvan a saját értékrendje és mindenki eszerint dönt. Senkinek sincs joga azt mondani, hogy mások értékrendje rosszabb és az övé a jó.
márc. 1. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mért hiszik azt az emberek, hogy 60 fps vagy is 60 hz monitor elég mindenhova?

mikor még asztali gépem volt 75hz 24 colos monitorral vegyítve, multipalyer játékokban bőven meg voltam. aztán a gépem ereje el fogyott számomra az évek során, így nyugdíjaztatnom kellett. aztán laptopra váltottam. vettem is egy elég minőségi komoly kis gépet, aminek...

Miért akarnak az emberek a lehető legközelebb parkolni mindenhova? Aki egészséges, miért nem képes sétálni pár 10 métert?

Haverommal mentem egy boltba, és ugye mindenhol parkoltak az autók. Észre vettem egy üres helyet a bejárattól messzebb. És mondtam, hogy álljunk oda, ott van 2 hely is egymás mellett! A válasz az volt, hogy "de akkor sétálni kell!" Nagyjából 20 métert kellett volna...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!