Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen gyors egy hajtány?

Milyen gyors egy hajtány?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a kérdés.

márc. 28. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen gyorsan hajtod. De szerintem 25 30 nál nem bírja az ember gyorsabban hajtani. Esetleg parton lefelé begyorsulhat. De csak ha nincs benne valami szabályzó, ami megakadályozza.
márc. 28. 14:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Mért nincsenek hajtánypályák a városokban?
márc. 28. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Külön csinálni szerintem nem éri meg. A villamos síneken meg nem lehet, mert mi van ha jön a villamos. Meg senki nem akar kézihajtásút. Van olyan ország ahol vannak szabadon használható sínek, de ott sem kézíhajtású hajtányal használják. Hanem csinálnak ilyen kis benzinmotoros kocsikat. Olyan mint egy hajtány, csak moror hajtja. Azzal járnak ezeken az elhagyatott vonalakon.
márc. 28. 15:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jön mögötted 1 mozdony akkor irtó gyors tud lenni 😄
márc. 28. 18:58
 5/7 A kérdező kommentje:

4 Ja igen.

De akkor itt nem is használták soha?

márc. 28. 19:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha hajtányozni szeretnél, akkor Kecskemét és Kiskunmajsa között megteheted. [link]
márc. 29. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:

1.

Hajtányok nem a vízparton járnak, hanem a síneken.

márc. 30. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

760-as nyomtávú egyszerűbb benzinmotoros hajtányt hol lehet beszerezni?

Kb milyen árban vannak? Egyszerűbb/olcsóbb sajátot építeni? Milyen alappal lehet nekikezdeni?

Motoros hajtánnyal hogyan lehet vasúton közlekedni?

Teorikus a kérdés, de tegyük fel, hogy én holnap motoros hajtánnyal Gyékényesről el akarok utazni valamelyik balatoni vasútállomásra, ahol egy hétig maradnék nyaralni. Mi kell ehhez egészen pontosan? Amit én gondolok, de lehet, hogy hülyeség: - Kell hozzá vasúti...

Borsodban van olyan ehagyatott vasútvonal ,ahol tudnék hajtányolni?

Valakinek volna kedve hajtányolni, Szerezni kéne,vagy csinálni egy hajtányt.

Lehetséges házilag (vagy valakit megbízva) sínautót készíteni? Többi lent?

Az elhagyott vasútvonalak szerelmese vagyok, és régóta gondolkozom rajta, hogy veszek egy papírok nélküli olcsó kisautót (pl.: suzuki maruti, daewoo tico) és átalakítom vagy áttalakíttatom egy hozzáértő szerelővel sínautóvá. Szerintetek van olyan aki ilyet elvállalna?...

Hogyan tudnék összeállítani egy saját sínbiciklit, vagy hajtányt?

Amint olvastam erről a szerkezetről rögtön szerezni akartam egyet de Magyarországon szinte lehetetlen találni olyat aki ilyesmit árul. Aztán gondoltam megpróbálok csinálni. Terep volna hozzá ugyanis a közelünkben van egy lezárt vasútszakasz ahol csak tehervonatok...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!