Találtam a pincében egy hordó gázolajat. kb. 25 éves. Fel lehet azt még autóban használni?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Erősen motorfüggő.
Jó pár éve sikerült kifogyasztanom a tankom 😅
Pont ismerősnél voltam de neki benzines autóik vannak.
Mondta, hogy van 20 liter 20-25 éves mol-os gázolaja, nem merte oda adni senkinek.
Vagy ez vagy gyalogolhattam volna jó pár kilométert a kútra.
Na de a lényeg az, hogy az öreg adagolós mercimmel voltam 😃
Mondtam, hogy próbáljuk meg a régi gázolajat...
Igaz vagy 1 percig kellett inditóznom mire a gázolaj eljutott az adagolóba de aztán beindult és vígan ment vele.
Igaz én étolajat is öntök a gázolaj mellé 🙂
Egy modern dízelbe nem merném beönteni ezt a régi gázolajat.
De ha szabadulni akarsz tőle akkor rakd fel netre akár ingyen akár némi pénzért.
Úgy elviszik mint a fene....

válasza:

válasza:Így van, ezt én is megerősíthetem. Én a 2000-es években örököltem meg nagyszüleim lakását. Régen (~70-80-as évek) a házban nem volt gáz, olajkályhával fűtöttek. Mindenkinek volt egy hordója zárható tárolóban a pincében. Onnan hordták fel kannákban a lakásokba. Emlékszem mindig az egész lépcsőház bűzlött a tömény gázolajszagtól, amikor gyerekként mentünk őket meglátogatni. Valamikor a rendszerváltás környékén bevezették a gázt, a maradék fűtőolaj a hordóban meg ottfelejtődött.
A haláleset után ki kellett üríteni a lakást, pincét is. Ekkor került elő. Akkoriban sok minden adtam el a neten. Gondoltam felteszem ezt is aprópénzért. Nem ipari mennyiségről volt szó, kb. 20-30 liter. És szigotúen FŰTŐolajként hirdettem. A NAV nem keresett, de sorban kaptam idegenektől a privát üzeneteket, hogy micsoda adócsaló börtöntöltelék bűnöző vagyok. Én meg csak pislogtam, hogy mi van... levettem a hirdetést, végül hulladékudvar lett a végállomás.

válasza:5: nyilván nem nyilvános helyen gondoltam és körülírva a cuccot...
rengeteg dolgot el lehet adni simán amit amúgy nem éppen illene.
Adtam el már én higanyt... legutóbb vagy 30kg calcium-karbidot mert nem akartam felrobbani :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!