Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben tehetek (eredmén...

Ilyen esetben tehetek (eredményes) feljelentést?

Figyelt kérdés

Kérlek, a dolog emberi részét meg a pocskondiázásom hanyagoljuk, nem ez a kérdés.

Van egy haragosom, akivel ki akarok tolni. Hosszú történet, nem is részletezném, nem ez a lényeg mindenesetre ahol tud betart nekem. A Strava nevű, útvonalat is rögzítő kerékpáros (futó, úszó stb.) alkalmazáson láttam, hogy pár napja a 6-os főúton kerékpározott Százhalombatta és Ercsi között. Az út egy részén kerékpárral behajtani tilos tábla van ki rakva, másik részén ugyanez, kivéve célforgalom kiegészítéssel.

Mivel az útvonala alapján nem állt meg sehol, és egyébként is sportedzésről volt szó, ő biztosan nem lehetett célforgalom, de ez mindegy is, mert korábban teljesen tilosban ment.

Ha feljelentem, képernyőfotóval, esetleg Strava-linkkel, kaphat valamilyen büntetést szabálysértés miatt? Más bizonyítékom nincs, de ez így is elég erős szetintem, na meg biztosan vannak kamerafelvelvételek, amikhez mezei állampolgárként én nem férek hozzá, de a rendőrség igen. Elzárás lenne a legjobb, de a pénzbüntetés is jó.

máj. 5. 11:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%
Tedd át a humor kategóriába, többen fognak röhögni.
máj. 5. 14:33
 12/27 anonim ***** válasza:
87%
Ez egy igazi helikopter.
máj. 5. 15:14
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Szoval valojaban meg te sem tudod, hogy kerekparozott-e, vagy egyaltalan o volt-e egyaltalan, de szerinted eleg eros bizonyitek hogy arra jart egy telefon. Szerintem is tedd at humorba.
máj. 5. 15:15
 14/27 anonim ***** válasza:
87%
"ÉS ÉN ILYEN VILÁGBAN ÉLEK!" -Emszí István
máj. 5. 15:28
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, a képernyőfotó meg a link önmagában nem bizonyíték, hogy az illető ténylegesen ott járt. Ilyen piti ügy miatt meg semmiféle nyomozástnem fognak indítani. Esélytelen.
máj. 5. 17:19
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Próbálok normálisan, és tényleg segítő szándékkal válaszolni kedves kérdező. Én csak azt tudom, ennél jóval komolyabb ügyben akartam feljelentést tenni, rendes, közvetlen (nem közvetett bizonyítékokkal, mint amilyen neked van), feljelentést tenni, bár ki nem röhögtek, te még a jegyzőkönyv megírásáig sem jutottam el, már a "portán" közölték, hogy esélytelen. Megpróbálhatod, de sok reményt ne fűzz hozzá.
máj. 5. 18:20
 17/27 Koplárovics Béci ***** válasza:
82%

"Ezt kideríteni mind a rendőrség mint bűnüldöző szerv dolga. Nem polgári eljárásban vagyunk. A gyanú fennáll, azt jelentem, onnantól az övéké a terep."

Te ténylag azt gondolod, hogy a te kis piszlicsáré gyűlölködéseddel fognak bármit is foglalkozni? Tudod mit? Add be! Még annyit sem fognak kideríteni, hogy az adott Strava fiók kihez tartozik, nemhogy bármit tenni. A haragosod meg csak a képedbe fog röhögni. Jogosan. Szóval inkább üljetek le, igyatok meg egy sört, és legyen világbéke. Mindketten sokkal jobban jártok.

Ha neked ehhez indoklás kell, mint a hatostól, akkor te nem ebben a világban élsz. Nézz körül, hogy mi történik a világban. Ehhez nem indoklás kell, hanem tapasztalat. Összetörte ismeretlen, cserbenhagyással az autómat. A rendőr kijött, felvett 3 mérést, írt egy jegyzőkönyvet, majd közölte, hogy 30 nap múlva kapok egy jkv-et, hogy tettes ismeretlen, azzal mehetek a MABISZ-hoz, kész el van intézve. És hogy ki volt? Az tökmindegy, a MABISZ fizet. Összeszedtem darabokat, gyakorlatilag én helyszíneltem, és meglett a tettes. Ennyit a rendőrökről. Szerintem a te látszólag is gyűlöletből tett feljelentéseddel egy percet is fognak foglalkozni? Fognak, küldenek majd egy jkv-et, hogy lezárták a nyomozást eredménytelenül.

De amúgy feljelentést tehetsz ellene. Arról ő értesülni fog. Arról is, hogy lezárták a nyomozást. Akkor viszont ő tehet feljelentést ellened, ami viszont bizonyítható lesz. Szóval a fagyi könnyen vissznyalhat. Utána meg pereskedhettek, mint két idióta.

máj. 5. 18:28
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
17es neked legalább vettek fel jegyzőkönyvet, én addig se jutottam el. 16os voltam.
máj. 5. 18:41
 19/27 anonim ***** válasza:
67%

Tehetsz feljelentést, hiszen a körülírt cselekmény alkalmas lehet a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése (Szabs. tv. 224. §) elnevezésű szabálysértés megállapítására.

A szabad bizonyítás elve érvényesül a magyar szabálysértési rendszerben, vagyis elvileg bármi szolgálhat bizonyítékul, így akár a Strava adatai is. A Szabs. tv. 56. § (1) bek. értelmében a tényállás tisztázása a hatóság feladata. Ahogy mások is írták, önmagában az általad szolgáltatott adat nem elégséges, így bizonyítási eljárást kell lefolytatni. Szükséges lehet az adatok hitelességének vizsgálata, illetve az eljárás alá vont személy meghallgatása is, így tisztázható az is, nem autóval járt-e ott.

Természetesen előfordulhat, hogy egyértelműen tisztázódik, ő kerékpározott ott (pl. szimplán beismeri). Ebben az esetben minden további nélkül kiszabható pénzbírság. Ez a szabálysértés elzárással nem büntethető.

Ugyanakkor reálisan nézve egy ilyen szabálysértés büntetési tétele pár tízezer forint. Ennél traffipaxozás során, különösebb érdemi munka nélkül

jóval nagyobb pénzeket lehet beszedni ennél komolyabb szabálysértésekért. Nem valószínű tehát, hogy bizonyítási eljárással bajlódna a hatóság, sokkal reálisabb az eljárás megszüntetése valamilyen, egyébként valóban vitatható indokkal, pl. a Szabs. tv. 83. § (1) b) alapján (az eljárás adatai alapján nem állapítható meg szabálysértés elkövetése vagy az eljárás alá vont személy követte el).

máj. 5. 19:05
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"#1 Ezt kideríteni mind a rendőrség mint bűnüldöző szerv dolga. Nem polgári eljárásban vagyunk. A gyanú fennáll, azt jelentem, onnantól az övéké a terep."

Nem fog a rendőrség nyomozást indítani azért, hogy utólag kiszabhasson 50 ezer forint büntetést. Többe kerül az üggyel foglalkozó nyomozó bére.

máj. 5. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tehetek feljelentést ezért? Hova tudok fordulni az üggyel?

Tegnap a XVII. kerületben a pesti úton egy zebránál gyalogos szeretett volna átkelni, nekem balra esett a gyalogos, de úgy hogy már én megálltam elengedni, a szemből érkező autók, akiknek jobbról jött a gyalogos, ők nem álltak meg, legalább két autó továbbhajtott...

Átvertek használtautó vásárlásakor. Van esetleg rá mód, hogy az eladó vissza téritse a vételár egy részét? Persze csak ami fedezné az autó javítási...

2025.03.05.napon használtan vásároltam egy autót. Az autóért közel 150km utat tettem meg. Mikor is oda értem át néztük az autót, illetve egy kisebb próba kör is volt ahol a fék futómű illetve a motor rendbe találtuk. Szóval így ki fizettem (500ezer forintot) és...

A felvételem alapján tehetek feljelentést?

Első kérdés persze, hogy a felvétel alapján nekem van igazam, megsértették az elsőbbségem? Mert szerintem nincs igazam, ha nincs a felvétel azt mondanám, hogy kijött elém a hülye és majdnem belementem. A felvételt látván viszont úgy látom későn fékeztem ezért...

Tehetek feljelentést rendszám alapján, ha a mögöttem érkező majdnem belém hajtott?

Megálltam a pirosnál, aki pedig mögöttem jött erős fékezéssel állt meg. Nem jött belém, de ha valaki így elbambul veszélyezteti a többi közlekedőt is. Felírtam a rendszámát

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!