Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben tehetek (eredmén...

Ilyen esetben tehetek (eredményes) feljelentést?

Figyelt kérdés

Kérlek, a dolog emberi részét meg a pocskondiázásom hanyagoljuk, nem ez a kérdés.

Van egy haragosom, akivel ki akarok tolni. Hosszú történet, nem is részletezném, nem ez a lényeg mindenesetre ahol tud betart nekem. A Strava nevű, útvonalat is rögzítő kerékpáros (futó, úszó stb.) alkalmazáson láttam, hogy pár napja a 6-os főúton kerékpározott Százhalombatta és Ercsi között. Az út egy részén kerékpárral behajtani tilos tábla van ki rakva, másik részén ugyanez, kivéve célforgalom kiegészítéssel.

Mivel az útvonala alapján nem állt meg sehol, és egyébként is sportedzésről volt szó, ő biztosan nem lehetett célforgalom, de ez mindegy is, mert korábban teljesen tilosban ment.

Ha feljelentem, képernyőfotóval, esetleg Strava-linkkel, kaphat valamilyen büntetést szabálysértés miatt? Más bizonyítékom nincs, de ez így is elég erős szetintem, na meg biztosan vannak kamerafelvelvételek, amikhez mezei állampolgárként én nem férek hozzá, de a rendőrség igen. Elzárás lenne a legjobb, de a pénzbüntetés is jó.

máj. 5. 11:06
1 2 3
 21/27 igazadvan ***** válasza:
48%
#7 te vagy a hülye, akivel mindenki szembe megy az autópályán. Nagyon szórakoztató, hogy ezt nem látod be és tovább ásod magad.
máj. 5. 20:44
 22/27 anonim válasza:
72%

Kérdező, te az a tipikus gusztustalan spicli tipusú ember vagy, nem csodálom, hogy vannak haragosaid.

Gondolom már az oviban is te voltál az árulkodós.

Tuti, hogy a szomszédaidat is feljelentgeted mindenféle szarsággal (vagy ha még nem, majd vénemberként lesz ez a hobbid, ebben már most biztos vagyok).

Amúgy pedig nem, a rendőrség nem fog emiatt semmilyen eljárást indítani.

Ahelyett, hogy azt figyelgeted, hogy tudsz kib*szni másokkal, inkább dolgozz a gusztustalan jellemed fejlesztésén, mert ha így folytatod, akkor csak haragosaid lesznek.

máj. 6. 07:22
 23/27 anonim ***** válasza:
48%

Röhögnék, ha eljárás indulna: jogosulatlan adatkezelésért ez ellen a gerinctelen féreg ellen. Nincs joga követni, vagy tárolni, hogy a haragosa mikor merre jár.

Akkor még jobban röhögnék, ha a haragos is olvasná ezt a fórumot, aztán emiatt kissé átalakítaná beteg lelkű barátunk arcberendezését.

máj. 6. 10:17
 24/27 anonim ***** válasza:
15%

23, értem én, hogy sokaknak vérlázító a kérdező viselkedése, de ilyen szintű ostobaságot azért ne adjunk már ki a kezünk közül, mert még valaki elhiszi...

Az ellenség minden bizonnyal hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez (GDPR 6. cikk (1) a), vagyis beleegyezett, hogy a platformon megjelenjenek az útvonalai, az edzés részletei, mégpedig nyilvánosan vagy legalábbis a kérdező által láthatóan. Az ilyen módon beszerzett adatok alapján teljesen jogszerű eljárást kezdeményezni.

Gondolom hallottál már azokról az esetekről, amikor Facebookon történő gyalázkodások, holokauszttagadások stb. alapján nagyon helyesen feljelentések, bírósági eljárások történtek. Na mit gondolsz, hányszor problémázott azon a hatáskörrel bíró hatóság, hogy jogsértő az ilyen módon történő adatgyűjtés? Úgy van, ahogy gondolod, pontosan nulla alkalommal.

máj. 6. 10:35
 25/27 anonim ***** válasza:
56%
24 Itt meg csak sem nyilvanvalo hogy egyaltalan barki szabalyt sertett. Valamilyen adatok szerint egy telefon vegigment egy utvonalon, ennyi. Szo nincs semmifele birosagrol.
máj. 6. 18:02
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha a rendőr nem kapja el magától akkor ilyen miatt nem fogjak megkeresni mert bejelentetted nekik.
máj. 7. 12:17
 27/27 Darius- ***** válasza:
100%
Strava azt mutatja, hogy profil járt ott. Amúgy nem kell csodálkozni a retekfészkeken, mert a többség nem segítség képpen ír, hanem itt vezetik le az indulataikat, ahelyett sportolnának. A megerőszakolt szerencsétlenektől kezdve az általánosító nő-vagy férfigyűlölőktől kezdve mindegyikből van és nem a kérdésre válaszolnak. Nem bizonyítható, hogy a telefont a tulajdonosa vitte. Vagy a GPS .ből kiindulva mondhatja azt, hogy az autópálya melletti service úton ment. Kisebb syabálysértés esetén szerintem nem kameráznak. Inkább vedd videóra magad és beviheted azt, majd elválik mit ér.
máj. 7. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tehetek feljelentést ezért? Hova tudok fordulni az üggyel?

Tegnap a XVII. kerületben a pesti úton egy zebránál gyalogos szeretett volna átkelni, nekem balra esett a gyalogos, de úgy hogy már én megálltam elengedni, a szemből érkező autók, akiknek jobbról jött a gyalogos, ők nem álltak meg, legalább két autó továbbhajtott...

Átvertek használtautó vásárlásakor. Van esetleg rá mód, hogy az eladó vissza téritse a vételár egy részét? Persze csak ami fedezné az autó javítási...

2025.03.05.napon használtan vásároltam egy autót. Az autóért közel 150km utat tettem meg. Mikor is oda értem át néztük az autót, illetve egy kisebb próba kör is volt ahol a fék futómű illetve a motor rendbe találtuk. Szóval így ki fizettem (500ezer forintot) és...

A felvételem alapján tehetek feljelentést?

Első kérdés persze, hogy a felvétel alapján nekem van igazam, megsértették az elsőbbségem? Mert szerintem nincs igazam, ha nincs a felvétel azt mondanám, hogy kijött elém a hülye és majdnem belementem. A felvételt látván viszont úgy látom későn fékeztem ezért...

Tehetek feljelentést rendszám alapján, ha a mögöttem érkező majdnem belém hajtott?

Megálltam a pirosnál, aki pedig mögöttem jött erős fékezéssel állt meg. Nem jött belém, de ha valaki így elbambul veszélyezteti a többi közlekedőt is. Felírtam a rendszámát

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!