Mi vagy ki az a térközbiztosító őr?

válasza:Ilyen szó nincs is:)
Esetleg... Közterület felügyelő!?

válasza:A vasúti pálya kb. 2 km-es térközökre van osztva, és minden térköz elején van egy jelző, ami mutatja, hogy van-e vonat az előtte fekvő (és az az utáni) szakaszon.
Onnan tudja a mozdonyvezető, hogy mekkora sebességgel haladhat, vagy lassítania kell, vagy akár megállnia az előtte haladó vonat miatt.
Amikor még nem voltak fényjelzők, hanem csak alakjelzők (Google: alakjelző :)), akkor a térköz elején volt egy térköz őrhely, abban ült a térközőr, és ő állította megállj állásba vonat elhaladása után a jelzőt, és szabadra, ha kihaladt a térközből (telefonon kapott visszajelzés alapján).
Kapcsolódó baleset:
További kérdések:
Korábban ez nem volt jellemző, lehet tudni az okát ennek a jelenségnek?
Friss jogsis vagyok, a korzóhoz akartam menni, de a google maps bevitt ide a zónába és megbüntettek. Kapok a csekk mellé pontot?
Hétvégén a vezetni nem tudó anyukák főznek, újgazdagék meg odavannak wellnesezni? Olyan normálisak közlekednek hétvégén. Lendületesen lehet haladni, és senki nem durvul. A döntő többség meg szabálykövető. Ellentétben a suli-időszak béli hétköznapokkal. Amikor a vezetni nem tudók vannak többségben.
Épp hogy megérkezett már ahogy meglátja a kamiont az volt a fejébe menjünk kopacsolni.
Nem tudom a pontos nevét, de néhány társasház előtt vannak ilyen rámpák a parkolóban, ahova csak az tud beparkolni akinek van kulcsa hozzá és le tudja hajtani a rámpát mint egy sorompót. Kérdésem az lenne hogy ilyet hogy lehet intézni magunknak? Aki vette a lakását az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!