Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi történik ha utánfutót...

Mi történik ha utánfutót vontatok és igazoltat a rendőr, kiderül, hogy nem vontathatnám azt a futót, mert meghaladja a súlya azt amit az autó forgalmija szerint vontathatok? Lenne rajta fék akkor beleférne, de fék nélkül nem vontathatom.

Figyelt kérdés
No és mi a szitu ha nincs megrakva, üresen még belefér a súlyba?
jún. 3. 06:58
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Mi történik? Nézd csak meg milyen sorsra jutnak az országon átvonulni szándékozó horrorkaravánok. Jól megbüntetnek, plusz az utánfutóval sem mehetsz tovább.
jún. 3. 07:06
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Lekapcsolod a futót, hazamész anélkül és kifizeted a kapott büntetést.

"No és mi a szitu ha nincs megrakva, üresen még belefér a súlyba?"

Felejtsd el. Sokszor kerül elő a dolog, hogy "háááátdeháááát 3.500 kg feletti kisteherótó, de nem vót az annyira megrakva, csak keletett a hosszú plató a vascsövek miatt, de jó, ha három mázsa vót rajta, még belefért a bébe". Nem, ilyen nincs. Mindennemű össztömeg-korlátozás esetén a papíron szereplő megengedett legnagyobb össztömeg a mérvadó minden esetben, akkor is, ha láthatóan nincs terhelés a járművön. Nincs rá mód, hogy egy jármű pillanatnyi össztömegét az út szélén meg lehessen mérni olyan pontossággal, hogy a mérés adatai alapján hatósági eljárást lehessen elindítani, amit aztán nem szed apróra egy rafináltabb ügyvéd.

jún. 3. 07:09
 3/10 anonim ***** válasza:
22%
Pontosan azt csinaljak, hogy megmerik a tomeget. Ha uresen is tobb mint a megengedett, akkor persze megbuntetnek, ha megpakolva is belefer, akkor nem. Itt is ki volt mar targyalva parszor.
jún. 3. 09:05
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

A megengedett összsúly a lényeg.

Nem az hogy meg van-e rakva.

Tehát ha az önsúly 300 kg, vihet 600 kg-ot, de te csak 700 kg-ig vontathatsz, akkor ezt még üresen se húzhatod.

jún. 3. 09:21
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Ja és itt van a baj hogy nem tanulja meg a kreszt szinte senki, csak bemagolja az X-et.
jún. 3. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Valószínűleg semmi hisz nem fognak lemérni, max akkor lehet bajod ha akkora súlyt szállítasz, hogy az nagyon látványos.
jún. 3. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
23%

6. Persze, lehet részegen is vezetni, max akkor van baj ha megállítanak.

Inkább ne szólj hozzá.

jún. 3. 10:02
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Ez mondjuk rád is vonatkozik, ha csak beböfögni tudsz akkor nem kell hozzászólni.

Én meg rendszeresen jártam lejárt műszakis autókkal és az előző jogsimmal is másfél évet lejárva. És? Semmi közöd hozzá. Demokrácia van, mindenkinek joga van szabálytalankodni, a hatóságnak meg joga van elkapni engem. A többi már csak irigység és frusztráció amit nem tudtok lenyelni.

jún. 3. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

8. Te most csak kötözködni akarsz ?

AZ hogy te szabálytalan és buta vagy , ezt nem kellene terjeszteni.

Az hogy a többiek szabályosan közlekednek azok neked irígyek és frusztráltak?

Hát még ide kevered bele a demokráciát is az már igazi pancser és rossz indulat.

DE végső soron te demokratikusan lehetsz hülye.

jún. 3. 16:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Nincs más hátra: le kell fogynod.
jún. 8. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Jogos volt a büntetés? (Záróvonal)

Tegnap kollégámmal elmentünk egy idegen városba. Pont leesett a hó, ezért óvatosan közlekedtünk a számunkra idegen helyen, amikor ő sávot váltott, és ekkor egy rendőr félre húzta. A rendőr azt mondta, hogy ott záróvonal van, nem mehet át. Mondtuk, hogy a hó eltakarja...

Waze mutatja még, ha rendőr van kint?

Olvastam egy cikket, hogy ezt megakarják szüntetni. A civil rendőr kocsit is mutatja ha mérnek az út mellett?

Ha beadtam a kérelmet részletfizetésre, és holnap lejár a befizetési határidő,akkor mi van? Nem jött még válasz a kérvényemre.

A bírságolás után 2 nappal adtam fel a kérvényt ajánlott levélben.Nem jött rá válasz. 30 nap a befizetési határidő. Hétfőn beadtam elektronikus formában is ügyfélkapun keresztül. Van elektronikus iktatószám is az ügyhöz.Ma péntek van. A határidő holnap van, azaz...

Ilyenért megbűntethet a rendőr?

Lakott terület. 2x2 sávos út. Belső sávban haladok. Külső sávban valamivel előttem egy nagyobb jármű. Zebrához közeledünk ahol gyalogos készül átmenni. Furgonos lesz*rja, én meg a furgonostól nem látom hogy ott áll a gyalogos. Feltételezem, mivel nem áll meg, így jó...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!