Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kártérítéssel tartozom a...

Kártérítéssel tartozom a gyereknek?

Figyelt kérdés

Anyámnál voltam, aszfaltozott közút, szabályosan parkoltam a háza előtt. Mikor hazaindultam, a szomszéd gyerek az utcán játszott egy távírányítós kisautóval, és indulás előtt nem vettem észre, hogy a játék az autó alatt van, és áthajtottam rajta. Épp csak elindultam, alig 1-2 métert mentem mikor meghallottam a reccsenést és azonnal megálltam. A kisautó szilánkosra tört, elnézést kértem a gyerektől, majd hazajöttem.

Később anyám hívott, hogy a gyerek anyukája veszekedett vele, és követeli, hogy fizessem ki a játékot, amit ausztriából vettek 70 euróért. Mondom anyámnak, hogy nem fizetek semmit, mert nem az én hibám volt, a gyereknek semmi keresnivalója nem volt az úton. Erre azt mondja, hogy akkor kifizeti ő, mert nem akar haragot a szomszéddal.

szept. 1. 10:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a kocsidat, hogy nem e kelettkezett károd. Mert neked jogod lenne kártéritésre, de neki nem. Az úttest nem játszótér.
szept. 1. 11:03
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Nem tartozol semmivel. Az utca nem játszótér. Ráadásul nem a más portája előtt álló autónál játszunk.
szept. 1. 11:21
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Dehogy tartozol! Ha anyád ki akarja fizetni hát fizesse.
szept. 1. 11:22
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kerjel elnezest es ajanld fel hogy kifizeted, es mivel megserult a gumi, ok meg fizessek azt. De azt ugye csak parban lehet. Az is pont 70. Marmint ezer. Az olcsobbikbol. Plusz a munkadij egy tizes. Per kerek.
szept. 1. 11:47
 5/24 anonim ***** válasza:
65%
Nézd meg az autót hogy keletkezett-e benne valami sérülés, mert te kérhetnél kártérítést. Az úttest nem játszótér.
szept. 1. 12:24
 6/24 anonim ***** válasza:
0%

Az úttest valóban nem játszótér, de kötelességed megfelelően szétnézni mielőtt elindulsz, mi lett volna ha maga a gyerek van az autód alatt?

Ez sz4r helyzet, nincs erre törvény, nem kötelességed, de érthető ha anyukád békét akar, szerintem mond el nekik személyesen hogy elég veszélyes hogy a gyerek az utcán játszik, akár őt is elűthetik, legyen nekik tanulópénz, aztán anyádnak fizesd ki.

szept. 1. 14:20
 7/24 anonim ***** válasza:
40%

Mi lett volna ha, mi lett volna ha... mi lett volna, ha a gyerek nem kisautót, hanem dinamitot rak a kérdező autója alá?

Nem a gyerek volt az autó alatt, kár erre hivatkozni.

szept. 1. 14:35
 8/24 anonim ***** válasza:
36%

6

Ki az, aki benéz az autója alá, hogy van-e alatta egy játék, vagy egy gyerek??? Senki!

A szülő kötelessége vigyázni a gyerekre, nem pedig engedni bárhova, aztán mindenki az ő gyerekét figyelje meg vigyázzon rá.

Én biztos, hogy semmit nem fizetnék ki és Anyámnak sem engedném. Odamennék a szomszéd nőhöz és elmondanám, amit itt leírtam. Anyámnak meg azt, hogy attól, hogy minden baromságukra ugrik,még nem lesz jó szomszéd, csak egy kihasznált balf.x.

szept. 1. 14:35
 9/24 anonim ***** válasza:
0%
#8 ki az aki körbe nézi világít e az összes lámpa? Mégis benne van a kreszbe, ha baj történik téged vesznek elő, hiába hülye a gyerek is meg a szülő is. Ilyen világ van.
szept. 1. 14:47
 10/24 anonim ***** válasza:
83%
Ne mondd már, hogy Te mindig benézel az autód alá, amikor beszállsz? Mert én soha. És a továbbra is a szülő felelőssége, hogy a gyerekére vigyázzon (Lásd Olaszliszka)
szept. 1. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Magyar Közút elutasította a kárigényt. Mit lehet tenni?

Röviden: még 3 hónappal ezelőtt kátyúba hajtottam, amit véleményem szerint nem lehetett kikerülni. Kerék kitörés és több százezres kár lett az eredménye. Történt rendőri helyszínelés és számlákkal együtt benyújtottam a kárigényt a Magyar Közúthoz mert az útszakasz amin...

Bírósági tárgyalás alatt megbüntettek parkolásra. Van kibúvó?

Bírósági tárgyaláson voltam a minap, amin kötelezően kellett részt vennem. A tárgyalás egy órásra volt megállapítva, már a behívónál, és a tárgyalás előtt rá is kérdeztem, mert tudni akartam, hogy elég-e a parkolásra bedobott összeg (egy óra tíz percnyit fizettem)....

Ezt nem lehet kijavítani polirozással?

Megkarcoltam a szomszédom autóját és azonnal szóltam neki. 20 ezret ajánlottam a javításra, mert szerintem ennyiből szépen ki lehet hozni, de visszautasította, mert szerinte festeni is kell, és 20e nem elég.

Jelentsem a rendőrségen a koccanást?

Ma letörtem egy parkoló autó tükörjét. Szerencsére nem nagy a kár, és a másik autós is jófej volt, így megegyeztünk, hogy 20 ezer kpval kifizetem. Nem volt nálam ennyi pénz, így megkértem, hogy kísérjen el hazáig, hogy kifizethessem. kb másfél kilométert kellett volna...

Baleseti karterites. Hogy is van ez?

Testvérem balesetet szenvedett. Gyalogoskent elutotte egy autós. Eltorott a lába. Gyogyulgat szépen. Mediátor által tartott /bekelteto? közös megegyezés? invitaljak. Hogy ne kerüljön az úgy bíróságra. Itt neki még kell mondani mennyi kártérítést akar. Ezen kívül a...

Motorral haladtam, nekem jöttek, én vagyok a sértett. Mire számíthatok?

Nekem 8 napon túl gyógyuló sérülésem lett, menni kell majd kihallgatásra meg tárgyalásra elvileg. A motorban eddig nem tudni mennyi a kár, el kéne vinni szervizbe előtte. Csak én most ágyhoz vagyok "kötve". Biztosítónak már most jelezni kell a dolgot? Vagy még...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!