Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy szemlátomást rokkant...

Ha egy szemlátomást rokkant emberrel beállok a rokkantparkolóba, de kártya nincs akkor is megbüntetnek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy kellene, de mondom hátha megúsznám...

szept. 2. 08:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez hivatalos közterületi rokkant hely, akkor igen.

Mindenképpen kártya kell.

Ha valami iroda vagy üzlet saját, nem közterületi parkolója, ahol van külön hely rokkantaknak is, akkor nem.

szept. 2. 08:38
 2/11 A kérdező kommentje:
#1: Az nem jó, egy városi rendelőintézet parkolójáról lenne szó.
szept. 2. 08:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Odaállsz közel a bejárathoz. Akit viszel, az kiszáll, segítesz neki. Utána pedig elállsz a megfelelő parkolóhelyre, leparkolsz és visszasétálsz a bejárathoz a rokonodhoz/ismerősödhöz.
szept. 2. 08:46
 4/11 A kérdező kommentje:
#3: Sose voltam még ott, nem tudom mi hogy van, majd meglátom. Azért kösz. Amúgy én vagyok a szemlátomást rokkant (szerencsére csak ideiglenesen), csak nem akarom, hogy megbüntessék a tesómat, aki elvisz. Mondjuk úgyis kifizettetné velem :-)
szept. 2. 09:40
 5/11 anonim ***** válasza:
22%
Ideiglenesen rokkant, na persze. Labnovesztesre mesz?
szept. 2. 09:54
 6/11 A kérdező kommentje:
#5: Kérlekszépen mindkét bokámban-lábfejemben van valami gyulladás, reumatológiára megyek, járókerettel sántikálok. Ma reggel a kád mellett zuhanyoztam, mert nem bírtam bemászni. Még jó, hogy van padlóösszefolyó :-/
szept. 2. 10:00
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Az első tökéletesen megírta a választ, igazából itt már arról van szó, hogy tesód lusta szar hozzá. Ha csak addig áll meg, amíg kiszállsz, addig senki nem fog még ránézni sem, hogy jogos-e, de ha leparkol, mert sántító embert hozott, akkor teljesen jogosan kapna csekket. Tanuljon meg járni, kicsit uncsi már ez a "megoldjuk okosba" mentalitás, a szoci idők elmúltak.
szept. 2. 10:33
 8/11 A kérdező kommentje:
No megvolt, használtuk a rokiparkolót oda-vissza, no problem.
szept. 2. 11:08
 9/11 anonim ***** válasza:

A testvéred ott akart parkolni végig, ameddig te nem végzel? Vagy miért született ez a kérdés?

Mert ha csak az volt a cél, hogy ne kelljen fél km-ről gyalogolnod (kiszállás után meg a testvéred keres parkolót), hát azt nem tiltja a KRESZ senkinek, hogy megálljon a mozgássérült parkolóban a ki- és beszállás idejére. Csak parkolni nem szabad ott, azaz 5 percen túl állni. Azzal viszont még kártyával rendelkező személynek is vigyázni kell.

Hallottam olyant, hogy valaki kivitte a buszpályaudvarra a mozgássérült családtagját, megálltak a mozgássérült parkolóban, aztán elcipelte a sofőr a családtag csomagját a buszhoz. Mire visszaért, már ott várták a közterületesek, és nem akarták elhinni neki, hogy jogosan parkolt ott, mert mozgássérült személyt szállított. Sértegették, hogy milyen szar ember, aztán mert visszaszólt, még a rendőrt is kihívták, és mivel az ordítozással felhúzta magát, és ott akarta hagyni a helyszínt, megbilincselték. Ki is állította a rendőr a büntetést, csak utólag sikerült valahogy töröltetni.

szept. 4. 05:18
 10/11 A kérdező kommentje:

#9: Azt nem tudtam, hogy ki- és beszállás idejére meg szabad ott állni (biztos?). Valószínűleg ha ott parkolt volna se lett volna gond, vagy 6 rokiparkolóból egyben se állt senki és elég kieső hely volt. Odébb állt utána egyébként.

Az általad meg említett esetben meg ha volt rokikártya ott kellett volna hagynia az autóban a mozgássérült családtagnak, ahová utazott valszeg nem volt rá szüksége.

szept. 4. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hová kell küldeni a kézírásos vallomást, miután rokkant parkolóban megbüntettek?

Küldtek levelet a rendőrségtől hogy tegyék írásos vallomást, de az nincs írva hova kellene küldeni.

Rokkant helyen parkoltam, helyszíni bírságot kaptam de nem egyértelmű?

Bírság: egy tájékoztató levél a helyszíni bírságról csekkel Tartalmazza, hogy : 30 nap után szabálysértési eljárás indul Azt is tartalmazza, hogy 8 napom van fellebbezni/méltányosságot kérni a 2012 II 105 szerint. Ami viszont kimondja, hogy a határoztatot hozó...

Mi szukseg van fenntartott "rokkant" parkolohelyekre?

Szerintem aki kocsit tud vezetni az nem rokkant!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!