Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lakott területen miért állítan...

Lakott területen miért állítanak be zöld hullámot 70-re?

Figyelt kérdés

Magyaroszágon is láttam gyakran olyant hogy van zöldhullám, de értelmetlenül, mert kb 70 nél lehetne tartani, de ezzel az ember szabályt szegne.

Vagy ez a trükk, rászoktatják azt akit lehet, és akkor biztos a profit amikor kiállnak mérni?

2016. júl. 1. 21:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem olyan helyen láttad, ahol 70-es korlátozás van? Ha nem, akkor vagy véletlenül, vagy szándékosan rosszul állították be, sajnos ilyen is szokott lenni.
2016. júl. 1. 21:37
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Csak olyan helyen van 70-hez igazítva a zöldhullám, ahol tábla jelzi, hogy szabad 70-el menni.
2016. júl. 1. 21:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem, ezt tapasztaltam magyarországon is, ls németországban is, németeknél pedig konkrétan olyan helyen, ahol naponta jártam régebben, és tudom hogy kedvenc traffipaxoló helyük, gyakran jelentik a rádióban is.
2016. júl. 1. 22:06
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja, és legutóbb szándékosan figyeltem is, hogy nem-e azért vált már, mert a végét csípem el, de nem. Az elsőnek az zöld elejét csíptem el, de ha nem megyek 70-nel, kb 60 nál már az első lámpa alatt vagyok amikor sárgára vált, a harmadikon már csak sárgán mehetek át, és gáz nélkül a 4. megfog.
2016. júl. 1. 22:08
 5/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, én ezt nem tapasztaltam, hanem pont azt figyeltem meg, hogy fix 50 kell hogy a zöldeket elkapjam.
2016. júl. 1. 22:33
 6/14 Beviz Elek ***** válasza:
Talán sokat csal az órád. Mérd ösdze egy gps-szel
2016. júl. 2. 05:45
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem mindenhol jön ki a zöldhullám.

A sok egymást keresztező főúton nem megoldható mindkét irányban.

Így több lámpaprogram van egy napon belül.

Budapesten is ha mész oda, majd rögtön vissza, mindig van egy tökéletes (50,70 ami a korlát) és egy szopó irány :)

2016. júl. 2. 07:29
 8/14 anonim ***** válasza:
Így van, ha sok a keresztező erős irány, akkor ott nem lehet mindkét irányban tökéletes zöldhullámot szervezni,mert a keresztező irányod aránytalanul kevés zöldidőt vagy legalábbis túl hosszú ciklusidőt fog kapni.
2016. júl. 2. 08:43
 9/14 Alex Fly ***** válasza:
70? Akkor ugyanúgy zöldhullámban mehetsz 35-tel is, ami városban reálisabb sebesség...
2016. júl. 2. 09:56
 10/14 anonim ***** válasza:
#9 ez csak akkor lenne igaz, ha a lámpák egyenlő távolságra lennének :)
2016. júl. 2. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!