A gyalogos átkelőhelynèl (zebrán) többször tapasztaltam olyat, hogy zöld van, de az autós bekanyarodik, nem áll meg, holott akkor a gyalogosoknak van elsőbbsège. Mit lehetne ez ellen tenni?

válasza:Olyankor a kanyarodó autónak is zöld van, de elsőbbséget kell adnia a gyalogos részére.
Mivel valóban balesetveszélyes, és a gyalogos a sérülékenyebb, ajánlatos zöld jelzés esetén is figyelni a kanyarodó járműveket, mert az elsőbbség nem tudja megvédeni a testi épségedet.

válasza:

válasza:"Szerintem meg gyalogosok nem kellenek."
A gyalogosok otthon vannak a városba, te meg a tetves autóddal csak vendég vagy, mindenhonnan rég ki kellett volna tiltani mind.

válasza:

válasza:

válasza:Hát, nem tudom. Nekem azt tanították még kisgyerek koromba, hogy balra nézni, majd jobbra nézni, és csak utána lelépni a járdáról. Eddig bevált.
Ez a filozófia autó vezetés során sem árt, ha az emberrel marad. Szent Péternek lehet mondani, hogy "de hát elsőbbségem volt", nem fog visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Tegnapelőtt a nem napon barnult egyének leöntöttek valamivel egy öreget lassítva a kocsival aztán elhajtottak röhögés közepette. Ezt a törvény nem bünteti? Legális?
Nem egyszer előfordult már,hogy, amikor bringával mentem sötétben, a gyalogos meg fekete kabátban, fekete cipőben, sapkában volt, majdnem elütöttem.Olyan már volt,hogy kicsit elsodortam egyet. Felháborító, mintha rájuk nem vonatkozna a látni és "látszani". Be...
Lekoptak a zebra felfestések Budapesten. A gyalogosoknak életveszélyes a közlekedés így! "Egymás után létesülnek Budapesten az új biciklisávok, szó szerint öntik rájuk az aszfaltfestéket. Eközben az utak nagy részén már évek óta hiányzik a lekopott felfestések...
Van olyan autós aki megérti, hogy aki Bp. lakik nem akarja, hogy napi szinten bejárjon valaki agglomerációból egyedül egy 5-6 személyes autóval forgalmat dugót büdöset generálni?
Az ellenzéki vezetés Budapesten miért nem kezdi már el a Lánchíd felújítását? Meg kapták az erre szánt pénzt de semmi nem kezdték el felújítani a hídat ráadásul ugyanúgy közlekednek rajta előbb utóbb tragédia lesz ebből ha leszakad mivel nagyon rossz állapotban...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!