Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A gyalogos átkelőhelynèl...

A gyalogos átkelőhelynèl (zebrán) többször tapasztaltam olyat, hogy zöld van, de az autós bekanyarodik, nem áll meg, holott akkor a gyalogosoknak van elsőbbsège. Mit lehetne ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
2025. nov. 10. 18:32
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ez a jelensèg balesetveszèlyes.
2025. nov. 10. 18:33
 2/19 anonim válasza:
54%
Igen
2025. nov. 10. 18:37
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Olyankor a kanyarodó autónak is zöld van, de elsőbbséget kell adnia a gyalogos részére.

Mivel valóban balesetveszélyes, és a gyalogos a sérülékenyebb, ajánlatos zöld jelzés esetén is figyelni a kanyarodó járműveket, mert az elsőbbség nem tudja megvédeni a testi épségedet.

2025. nov. 10. 18:41
 4/19 anonim ***** válasza:
49%
Semmit.
2025. nov. 10. 18:44
 5/19 anonim válasza:
16%
Ezert se kellenek autok, Karacsonynak igaza van
2025. nov. 10. 18:49
 6/19 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem meg gyalogosok nem kellenek.
2025. nov. 10. 18:53
 7/19 Justinianus ***** válasza:
21%

"Szerintem meg gyalogosok nem kellenek."

A gyalogosok otthon vannak a városba, te meg a tetves autóddal csak vendég vagy, mindenhonnan rég ki kellett volna tiltani mind.

2025. nov. 10. 19:08
 8/19 anonim ***** válasza:
37%
7 menjetek a járdán. Én minden zebrát megszüntetnék.
2025. nov. 10. 19:23
 9/19 anonim ***** válasza:
18%
Felvenni videóra és beküldeni a rendőrségre. Hordhatsz ezért fejkamerát vagy ahol gyakran előfordul, elkezdesz videózni a telefonoddal.
2025. nov. 10. 20:09
 10/19 anonim ***** válasza:
92%

Hát, nem tudom. Nekem azt tanították még kisgyerek koromba, hogy balra nézni, majd jobbra nézni, és csak utána lelépni a járdáról. Eddig bevált.

Ez a filozófia autó vezetés során sem árt, ha az emberrel marad. Szent Péternek lehet mondani, hogy "de hát elsőbbségem volt", nem fog visszahozni.

2025. nov. 10. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Büntethető ha valaki kocsiból folyadékot locsol gyalogosokra?

Tegnapelőtt a nem napon barnult egyének leöntöttek valamivel egy öreget lassítva a kocsival aztán elhajtottak röhögés közepette. Ezt a törvény nem bünteti? Legális?

Miért nem szabályozzák a gyalogosok láthatóságát a kreszben?

Nem egyszer előfordult már,hogy, amikor bringával mentem sötétben, a gyalogos meg fekete kabátban, fekete cipőben, sapkában volt, majdnem elütöttem.Olyan már volt,hogy kicsit elsodortam egyet. Felháborító, mintha rájuk nem vonatkozna a látni és "látszani". Be...

Karácsony Gergely az autósok után a gyalogosoknak is hadat üzent?

Lekoptak a zebra felfestések Budapesten. A gyalogosoknak életveszélyes a közlekedés így! "Egymás után létesülnek Budapesten az új biciklisávok, szó szerint öntik rájuk az aszfaltfestéket. Eközben az utak nagy részén már évek óta hiányzik a lekopott felfestések...

Budapesten és agglomerációban autósok és gyalogosok, tömegközlekedők, biciklisták, rolleristák közt mindig feszültség lesz biciklisávok az autók...

Van olyan autós aki megérti, hogy aki Bp. lakik nem akarja, hogy napi szinten bejárjon valaki agglomerációból egyedül egy 5-6 személyes autóval forgalmat dugót büdöset generálni?

Miért nem kezdik már el a Lánchíd híd felújítását? A ellenzéki vezetés életveszélybe sodorja a autósokat és a gyalogosokat

Az ellenzéki vezetés Budapesten miért nem kezdi már el a Lánchíd felújítását? Meg kapták az erre szánt pénzt de semmi nem kezdték el felújítani a hídat ráadásul ugyanúgy közlekednek rajta előbb utóbb tragédia lesz ebből ha leszakad mivel nagyon rossz állapotban...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!