Megérné egy korszerű HÉV vonal a Széll Kálmán térről egészen Zsámbékig?
Közút arra katasztrófa. A vasúti pályával kiváltható lenne.
56-61 villamosokat kiváltaná, ugyanis ezen villamosok megállójából indulna.
Megállói:
Széll Kálmán tér M
Városmajor
Szent János korház
Budagyöngye
Zugliget (régi 58 villamos, és itt lenne a kocsiszín)
Hidegkúti út
Hüvősvölgy
Pesthidegkút
Pesthidegkút-Ófalu
Sólymár (itt lenne összekötetés az országos pályahálozattal)
Budakeszi
Páty
Telki
Budajenő
Perbál
Tök
Zsámbék
Ez a H1-es hév lenne. :) és a hegyeket alagútakkal szelné át :) hangulatos lenne.

válasza:

válasza:Hogy jutnál át Solymárra?
Solymár és Budakeszi között 17 km-t megy megállás nélkül.

válasza:

válasza:Az egy dolog... nekem is tetszene.
De először a meglévő HÉV hálózatot kellene az egészet telibe cserélni pályával, állomásokkal, műtárgyakkal, felsővezetékkel, járművekkel, mindennel együtt.

válasza:

válasza:

válasza:Ez fölösleges álmodozás, hiszen már készen vannak a tervek az 5-ös metróra, aminek a Pancho Aréna lesz a végállomása. Tanulmányok bizonyítják hogy megtérülő beruházásról van szó.
A tervezett megállók:
Kelenföld
Budaörs
Törökbálint
Etyek
Hatvanpuszta
Alcsút-Felcsút (átszállási pont a kisvasútra)
Pancho Aréna
Kapcsolódó kérdések:
A kérdést az szülte, hogy Budapestre, illetve annak környékére szeretnék költözni vidékről, és szóba jött Budakeszi, mint lehetséges opció. Hallottam viszont, hogy onnan reggelente bejárni kész katasztrófa, rendszeres a baleset, dugó, torlódás. Egyszer már jártam...
A 102-es busszal kell majd mennem, a Széll Kálmán tér vá. és Szendrő utca vá. között. Hol tudok felszállni rá a Széll Kálmán téren?
Ez tudom egy nagyon nagyon buta kérdés, de eddig egyedul csak a keletitől az őrsig mentem, és még csak nem is láttam metrót ami a másik irányba menne. Az opció lenne hogy felszállok a keletin ami ugye kivisz az őrsre, és onnan nem szállok ki hanem megvárom hogy...
Ezt többször láttam, zömmel 40-50 évesnek saccolt utasokkal, akiknek nem lehet gond a 2 megálló közötti utat gyalog megtenni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!