Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ellenőrzik a személyi...

Miért ellenőrzik a személyi igazolványt az országbérlethez?

Figyelt kérdés
Egyfelől minden dolgozó embernek jár, törvényi kötelezettsége a munkáltatónak, hogy megtérítse a munkába járás költségét. Másrészről pedig én mint munkavállaló nem adnám oda senkinek sem, hiszen nekem adott esetben az az érdekem, hogy más ne jusson el munkába, így kerüljek a versenypiacon előnyösebb helyzetbe. A logikus döntés mondhatni nem hogy a sajátom eladása lenne, hanem akár még pénz árán is megakadályozni a versenytársaim munkahelyre jutását.
júl. 2. 08:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#8 : Többször is kipróbáltam! Pár alkalommal már a Déli és Kelenföld között is késett. Néha nem is jött, utazzak a következővel. A csúcs az volt, amikor elindult, majd állítólag lerobbant előtte egy tehervonat, ezért elkezdett visszafelé menni, mondván váltani kell a másik vágányra. Szerencsére csak 20 percig mentünk visszafelé úgy 30 perc gondolkodás után.
júl. 2. 16:33
 12/18 Justinianus ***** válasza:
53%

Nem kötelező vonattal járni, vannak már rajta elegen. Nyugodtan utazhatsz autóval.

Az mennyivel jobb, hogy egy birka nyomja a gázt, aztán átsodródik a sávodba és kinyír téged és/vagy a családodat.

júl. 2. 19:36
 13/18 anonim ***** válasza:
11 Valoban kesik neha, 5-10 perc teljesen hetkoznapi, es akar Budapesten belul is tud kesni, mivel nem a palyan megy lassan, hanem az allomasi rendezes okozhatja. Kocsival meg eselyed nincs se az 1-esen, se az M1-en olyan gyorsnak lenni, kesik vagy nem, mindegy. De azt ketlem hogy te probalgattad volna, mert akkor tudnad, hogy nem Deli, hanem Keleti a budapesti vege ezeknek a vonatoknak.
júl. 2. 20:08
 14/18 anonim ***** válasza:

Nyugodtan utazhatsz bicajjal.

Télen nyáron. Minden nap. Napi 200km-t. Egésségesebb és a széndioxid kibocsájtása is alacsonyabb. 😁

júl. 2. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:

7.

És honnan fogja tudni, hogy az a szám az illető személyi igazolványához tartozik-e vagy éppen máséhoz, ha nem kéri el?

júl. 2. 21:25
 16/18 anonim ***** válasza:
72%
A telefonnal vett országbérleteken nincs fénykép? Szerintem van. Akkor meg az elég kell legyen, a személyi sem tud többet.
júl. 2. 21:26
 17/18 eddiboy ***** válasza:
#16: A MÁV+-on vett fényképes bérletekhez már nem is kell személyi.
júl. 6. 15:17
 18/18 A kérdező kommentje:
#12 : Jogom és kötelességem eldönteni, hogy nekem mikor mi a legjobb. Így is fogok tenni! Magyar állampolgár vagyok, a közszolgáltatónak az a dolga, hogy lehetővé tegye jogaim gyakorlását. Nekem jogaim vannak, nem kötelező vagy nem kötelező kérdés ez.
júl. 8. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Máv alkalmazásban ha országbérletet veszek az mindenre jó? Vonatra is?

És ahhoz hogy használjam, megmutathassam a bérletigazolványomat, kell internet? És még annyi hogy pomtosan meg az ig szám amit kérnek a bérletigazoláshoz? Köszönöm előre!

Ellátottak utazási igazolványa kinek szól?

Anyukám a gyámom és az ő neve van a lap közepén a lakcímével együtt. Az enyém pedig lent. Neki akkor is szól a kedvezményes utazás, ha nélkülem megy?

Kedvezményes országbérletnél, ha a személyim nincs nálam, csak a diákom megbüntethetnek érte?

Bérlet telefonon van, a diákom pedig a tokban volt benne, de a pénztárcám otthon maradt. A vonaton az ellenőr azt mondta, hogy ha nincs nálam a személyi és nem azzal mutatom a bérletet azért megbüntetnek.

Országbérlet így érvényes?

Országbérletemen elírták az igazolványszámomat de csak később vettem észre, ilyenkor mi van?

Országbérlet esetén meg lehet adni lakcímkártya igazolvány számot?

Ha veszek országbérletet akkor megadhatom a lakcímkártyán szereplő igazolvány számot?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!