Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi adja ki ezt a "ROAR", vagy...

Mi adja ki ezt a "ROAR", vagy "morgó" hangot a gép teljes fordulatánál?

Figyelt kérdés

[link]

Egy példa, egy Airbus CFM-56-os hajtóműve adja ki ezt a jellegzetes hangot, ez mi lehet?

aug. 5. 18:36
 1/3 anonim ***** válasza:
56%
A hajtómű első fokozatának (az a nagy ventillátor amit elől látsz) a lapátjainak vége amikor felpörög a hajtómű akkor átlépik a hangsebességek. Sok-sok mini hangrobbanást hallasz, ezek állnak össze egy ilyen ordító, daráló hanggá.
aug. 5. 20:15
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
A videón a szélzaj hallatszódik.
tegnapelőtt 02:56
 3/3 anonim ***** válasza:
66%

Ez inkább mechanikai zaj, nem kizárt, hogy jelentősen módosítottak a hagyományos gázturbinákon valamit.

Azt tudom, a hangrobbanások rettenetesen csökkentik a hatásfokát a levegő áramlásának. Arra mindig vigyáztak, hogy az, alatt/körül legyen.

A jellegzetes légcsavaros gázturbina hangrobbanásos szélzaja az: il-18, An-22, An-26, az ivcsenko ai-20 okosságai.

tegnapelőtt 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Vezérműszíj csere után a 20 éves Peugeot 307-esem (1.4 16V) motorja kisebb fordulatszámon is úgy morog, mint újkorában 3500 feletti fordulatnál, ez hiba?

Az előző új vezérműszíj súrolt a műanyag deklin. Már néhol kopásnyomok voltak a külső szélén. Vettem egy újat és hibakeresés közben észrevettem, hogy a feszítőgörgő ászokcsavar tengelye még beljebb csavarható. Eredetileg csak 180 fokot akartam rajta fordítani, hátha...

Finom gázadáskor búgó süvítő hangot ad ki az autó mintha valam csapágyas lenne benne?

Minden sebesség fokozatban hallható, de érdekes hogy csak egyenletes tempóban haladva halatszódik, üresben vagy kuplungot kinyomva megszűnik a hang. Valtó olaj cserélve lett benne, nem változott a hangja. Mi lehet a baj? Volkswagen Passat B6 2.0 fsi 6 sebességes manuális

Mitől adhat ki morgó hangot a kocsi?

A sebességgel és fordulatszámmal arányosan egyre hangosabb, 90-100 körül szinte “ordít”. Pálya tempónál, 120 körül inkább kikapcsolom a rádiót mert annyira hangosra kell venni, hogy már nem tiszta a hang. Nem csak mozgásban, hanem már indításkor is kifejezetten...

Vezetés közben 50 Km/h felett morgó hang oka mi lehet?

Most vásároltam egy Kia Niro (külföldről behozott) tisztán elektromos járművet. 50 km/h felett morgó-kattogó (nem durván hangos) hangot produkál,de csak akkor ha leveszem a gázról a lábam. ( A hang olyan mintha megpörgetnénk egy szabadon futó kereket és egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!