Mi adja ki ezt a "ROAR", vagy "morgó" hangot a gép teljes fordulatánál?
Egy példa, egy Airbus CFM-56-os hajtóműve adja ki ezt a jellegzetes hangot, ez mi lehet?

válasza:

válasza:Ez inkább mechanikai zaj, nem kizárt, hogy jelentősen módosítottak a hagyományos gázturbinákon valamit.
Azt tudom, a hangrobbanások rettenetesen csökkentik a hatásfokát a levegő áramlásának. Arra mindig vigyáztak, hogy az, alatt/körül legyen.
A jellegzetes légcsavaros gázturbina hangrobbanásos szélzaja az: il-18, An-22, An-26, az ivcsenko ai-20 okosságai.
Kapcsolódó kérdések:
Az előző új vezérműszíj súrolt a műanyag deklin. Már néhol kopásnyomok voltak a külső szélén. Vettem egy újat és hibakeresés közben észrevettem, hogy a feszítőgörgő ászokcsavar tengelye még beljebb csavarható. Eredetileg csak 180 fokot akartam rajta fordítani, hátha...
Minden sebesség fokozatban hallható, de érdekes hogy csak egyenletes tempóban haladva halatszódik, üresben vagy kuplungot kinyomva megszűnik a hang. Valtó olaj cserélve lett benne, nem változott a hangja. Mi lehet a baj? Volkswagen Passat B6 2.0 fsi 6 sebességes manuális
A sebességgel és fordulatszámmal arányosan egyre hangosabb, 90-100 körül szinte “ordít”. Pálya tempónál, 120 körül inkább kikapcsolom a rádiót mert annyira hangosra kell venni, hogy már nem tiszta a hang. Nem csak mozgásban, hanem már indításkor is kifejezetten...
Most vásároltam egy Kia Niro (külföldről behozott) tisztán elektromos járművet. 50 km/h felett morgó-kattogó (nem durván hangos) hangot produkál,de csak akkor ha leveszem a gázról a lábam. ( A hang olyan mintha megpörgetnénk egy szabadon futó kereket és egy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!