Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Új diákigazolványt kell...

Új diákigazolványt kell csináltatnom az egyetemhez, meddig használhatom az előzőt az országbérlet kedvezményezéséhez?

Figyelt kérdés
Eddig alapszakos nappali tagozatos egyetemista voltam, most nyár elején sikerült azt befejeznem, így az akkori diákon még megkaptam az utolsó, tavaszi féléves érvényesítő matricát. Most ősszel ugyanazt a szakot folytatom mesterképzésen, csak most már levelező tagozaton vagyok, és így ehhez az egészhez új diák kell majd. De az előzőt, mivel a matrica október végéig érvényes használhatnám még erre a hónapra kedvezményes országbérlethez, amíg így az új diákot kézhez kapom (még nincs megigényelve, de egy darabig úgyis eltart, mire meglesz)?

szept. 2. 11:46
 1/3 Metionin ***** válasza:
91%
Emlékeim szerint október 31-ig használhatod a régit.
szept. 2. 12:28
 2/3 anonim ***** válasza:
93%
Október 31.-ig használhatod. Viszont azt vedd figyelembe, hogy a levelezőshöz nem jár diák országbérlet, se a korábbi 50%-os menetjegy a lakóhely és az iskola között, csak a 26 éven aluli kedvezmény van ha még az alatt vagy, ha nem akkor meg a munkába járáshoz használt bérlet használható erre is részben vagy egészben.
szept. 2. 14:15
 3/3 eddiboy ***** válasza:
Annyit tudsz még trükközni, hogy a BKK elfogadja úgy is, ha a bérletet a diákigazolvány érvényességi idején belül váltottad meg, hogy akkor még a lejáratig érvényes. A MÁV csoport viszont csak október 31-ig fogadja el, hiába érvényes tovább a bérlet. Ha Budapesten utazol sokat, megérheti október végén még venni egy bérletet, csak figyelj, hogy novemberben csak BKK-s járatra szállj fel vele.
szept. 4. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Cegleden a furdot hogy tudom legjobban megkozeliteni tonegkozlekedessel a vasutallomasrol?

Menjek budai ut vasutallomasig el es onnan vagy van esetleg busz, ami elvisz kozel hozza? Orszagberlettel szeretnem megoldani, helyijarat igy nem johet szoba sajnos, ha van egyaltalan. Koszonom a segitseget.

Szolnokon miért nem jó az országbérlet?

Nemrég jártam szolnokon és mondta a sofőr hogy nem jó az országbérlet ide, valaki tudja ennek az okát?

Mávplusz alkalmazásban van kedvezmény a teljesárú országbérletre?

Hirdették, hogy van 15% kedvezmény, de ez gondolom csak helyjegyre, menetjegyre vonatkozik, vagy pontosan mire? Nekem pl. ha az országbérlet mellé tudnék venni helyjegyet, az is jó lenne. Vagy milyen előnye van? Eléggé idegesítő, hogy meg sem mutatja az árát, ehelyett fényképet kér rólam előre.

Miért ellenőrzik a személyi igazolványt az országbérlethez?

Egyfelől minden dolgozó embernek jár, törvényi kötelezettsége a munkáltatónak, hogy megtérítse a munkába járás költségét. Másrészről pedig én mint munkavállaló nem adnám oda senkinek sem, hiszen nekem adott esetben az az érdekem, hogy más ne jusson el munkába, így...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!