Ha megbukok az előre hozott érettségin, akkor ha javítani akarok, az idei őszi érettségi szezonban kötelező, vagy el lehet halasztani 2026 Május-Júniusra is?

Hát azt nem tudom. 2 próbaérettségit írtam eddig meg, azok nem voltak nehezek.
De az igazival, ami tétre megy, nincs tapasztalatom.

A kérdésre a választ már megadták, szóval…Egy érettségi egyáltalán nem nehéz, ha megfelelsz a NAT szerinti vizsgakövetelményeknek. [link]
Az érettségi nem egy rosszindulatú tanár dolgozata, aki mást kér számon, mint amit lead: feketén-fehéren le van írva, hogy milyen tudással kell rendelkezni, és ha az megvan, akkor minden esélyed megvan egy 90% feletti eredményre.
Egyébként pedig a követelményektől függetlenül: ha az elmúlt években figyeltél és teljesítettél az adott tantárgy óráin, akkor tulajdonképpen csak át kell ismételni az elmúlt évek anyagát és minden esélyed meglesz egy jó (4-5) jegyre. :)
Az én esetem sokkal bonyolultabb ennél.
90%-ra semmi esély nincs. 25%-ra van egy kis esélyem, ha szerencsém van.

M#5
Ezt a szélsőséges álláspontot a jó tanulók képviselik, akik azt gondolják, hogy mindenki olyan, mint ők.
Természettudományos tantárgyat egy átlagos képességű embernek, mint amilyen én is vagyok, nem lehet 3 hónap megtanulni, max valamennyit megértemi belőle, mivel nagyon bonyolult a téma. Nem csak adatokat tanulsz, hanem egy komplett szótárat is, rengeteg idegen kifejezéssel, bonyolult folyamatokkal, amiket az életben sosem látsz.
Persze az ilyen semmi tanrárgyakat, mint az "állampolgári ismeretek" lazán lehet hozni 3 hónap alatt, de én ennél nehezebb fába vágtam a fejszém.
Mindegy. Nem kérek több választ.
A lényeget már tudom. Hello.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!