Magyar és földrajz emelt érettségivel milyen területeken tudok tanulni ?
Figyelt kérdés
Magyarból és földrajzból tervezek emelt szinten érettségizni. Nem tudom milyen irányba tudnék továbbtanulni. Eltudnátok nekem mondani hogy ezekkel az érettségikkel milyen lehetőségeim vannak tanulás terén ?máj. 1. 08:20
1/4 anonim 

válasza:

Teljesen fordítva gondolkozol. Először azt kéne kitalálni, mit szeretnél dolgozni, aztán ahhoz szakot, végül pedig emelt érettségit, faktot választani. Csak az emelt érettségik alapján elég nehezen fogsz olyan szakmát találni, amit szívesen végzel évtizedekig... És bocsánat, de senki nem fogja neked kigyűjteni, hogy hova fogadják el pont ezeket a tárgyakat.
Miért ezeket választottad? Mi vonzott bennük? Mit csinálnál később szívesen?
2/4 anonim 

válasza:

“Eltudnátok nekem mondani”
Magyarul: El tudnátok mondani.
Igekötős igék általános 3. osztály.
Ilyen helyesírással emelt szintű érettségi?!🤦♀️
3/4 anonim 

válasza:

Lehetsz pl magyar-föci szakos tanár. De igazából bármi más is, amit elfogad a felvi az orvos, fogorvos, gyógyszerész kivételével. Sok egyetem (nem mind) elfogadja gazdasági, mérnök szakon is, jogászon, programozón, egészségügyi szakon. Az más kérdés, hogy nehezebb két humán emelt után egy erősen matek-fizikás szak, de attól még tudsz vele oda is jelentkezni.
4/4 A kérdező kommentje:
Kedves 3-mas ! Nagyon szépen köszönöm a válaszod !
máj. 4. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!