A különböző intézményekben kiadott diplomák különböző értékűek?

Számít, igen. Nem azért, mert attól, hogy valaki egy jónevű egyetemet elvégzett, biztos, hogy alkalmasabb lesz adott munkakörre, hanem azért, mert ha a jó nevű egyetemen végzettek közül 10-ből 7 jelölt alkalmas, a rosszabb nevű intézményben végzett esetén meg mondjuk 10-ből 4, az azt jelenti, hogy pont kétszer akkora eséllyel fogom az időmet elpazarolni totál feleslegesen azzal, hogy olyat interjúztatok, aki alkalmatlan. És több, mint 2.000 interjúztatással a hátam mögött azt tudom mondani, hogy ennél nagyobb a különbség a kettő között.
Nyilván ez elsősorban pályakezdőként releváns. 5-10 év valamire való tapasztalattal, vagy egy normálisabb helyen szerzett mesterdiplomával a zsebedben már nincs (akkora) jelentősége.

BME-s mérnökhallgatóként néhány cégtől hallottam olyat hogy preferálják a BME-s diákokat, bár ezek nagy részben kisebb cégek, de volt 1-2 nagy cég is ahonnan ezt hallottam. Aztán ki tudja, lehet óbudaisoknak meg azt mondják hogy őket preferálják (meg biztos vannak cégek ahol jobban örülnek bizonyos egyetemről jövő embernek mert ott jobban tanítanak egy konkrét dolgot)
Emellett ott van hogy általában nagyobb egyetemeken több az esély a kapcsolatépítésre, kutatásra, extra dolgokban való résztvevésben (műszaki oldalon ezek alatt versenycsapatokra gondolok főleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!