Villamosmérnöki szakra megyek, matekból, és fizikából emelteztem, de mivel a programozás is fontos lesz a képzésben, szeretnék már a nyáron készülni rá. Mióta kiment a digitális kultúra, nem foglalkoztam ilyesmivel, és akkor is csak nagyon alap Pythont tanultunk, a Microsoft Office alkalmazásokon volt a hangsúly, szóval igazából nincs mire építkeznem, olyan, mintha elölről kezdeném.
Mit tanácsoltok? Milyen nyelvet, és hogyan tanuljak?
Azt kellene tanulni, amire ott szükség lesz, és úgy, ahogy neked kényelmes. Vannak videók, könyvek, ChatGPT stb.
júl. 6. 07:08
2/7 anonim válasza:
A chatgpt-t eleinte nem javasolnám, mert kvázi megcsinál helyetted mindent, és hiába magyarázza el, hogy mit miért, úgy nem fogod valójában megérteni. Azt pedig meg tudod nézni, hogy milyen tárgyaid lesznek, gondolom villamosmérnökin nem téma a webprogramozás, szóval kizárásos alapon marad a c, c++, c#, netalán java. Bár egy villamosmérnökin még azt is el tudom képzelni, hogy assembly-vel okoznak kellemes élményt a hallgatóknak. Én mérnökinfóra járok jelenleg, ott aztán van minden is.
júl. 6. 08:31
3/7 anonim válasza:
2.
Mi most a vélemény?
Megéri még egyáltalán programozást tanulni?
júl. 6. 09:22
4/7 anonim válasza:
#3 Miért ne érné meg? Én jól eléldegélek belőle, köszönöm kérdésedet. Viszont ennek a kérdező kérdéséhez semmi köze nincs, tudod, egy egyetemi képzés úgy működik, hogy ott vannak dolgok, amiket meg kell tanulni, máskülönben megbuksz, és veheted fel újra a tárgyat. És amíg nem érted az adott dolgot, addig kb reménykedhetsz egy kettesben és a szerencsében.
júl. 6. 09:35
5/7 anonim válasza:
Azt tanuld, amit oktatnak majd.
BMEn például van wiki oldal, ahol minden tantárgy tananyaga nagyából le van írva, sokszor konkrét feladatokkal.
Pl.: Első félévben a programozás 1 tantárgyban van egy nagy házi sok sok labor. A nyáron akár az összeset megtudod csinálni, mert a laborok nem változnak, a házi témát meg teválasztod ki bizonyos keretekben. Egyedül ZH-kra kell készülnöm.
júl. 6. 10:01
6/7 anonim válasza:
Szerintem egy vadbarom aki a nyarat is tanulással akarja tölteni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!