Miért erőltetik matekban a törtes és hatványos számolást, mikor a sima egész számos sokkal könnyebb?

válasza:

válasza:Akkor add nekem össze sima számokkal:
1/3 + 1/3
Pontos eredményt kérek.
0,66666......
Értem mit akarsz.
De egyszerű műveleteket is törttel vagy hatványozással számoltatnak.
En sajnos nagyon nehezen értem meg, átláthatatlan katyvasz a számomra a hatvány és a tört is.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem abakusszal kell számolnod hanem számológéppel. Ami simán kiszámolja a törtek közti műveleteket.
A mindennapi életben is vannak törtek.
a matektanárom is úgy véli h a törtek nagyon sokszor haszontalanok. az analóg órát nem is tudja és nem érti h az időt miért kell törtben mérnünk. tehát a háromnegyed 6-ot mondjuk nem tudja értelmezni. Mondjuk azt sem érti,hogy egészkor kell hozzánk bejönnie mert minden más tanár tudja h nem ismeri az órai törtet. de érdekes más matematikai műveletben érti és tudja. amúgy az a gáz h erőlteti az analógórás, törtes kifejezést, pedig mondja is h nem érti stb.
mi se értjük hogy miért erőlteti magára. Háromnegyedet mond,miközben úgyis egészkor kezd és végez, mert mindenki hozzá igazodik... eléggé elgobdolkozok ikyenkor h inkább fizetek egy magántanárnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!